Parabases: Alkistis of Euripides - Εικόνα

Η σειρά των Παραβάσεων -του θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - επέστρεψε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού από τον Φεβρουάριο του 2022. 

Με αφορμή την έκθεση του εμβληματικού έργου της Louise Bourgeois, Maman το οποίο φέρνουν στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το ΚΠΙΣΝ, τρεις γυναικείες σκηνοθετικές φωνές καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα/τη μητέρα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία. 

Σε συνέχεια των αναγνώσεων των έργων Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο’ Νηλ σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη και Ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, την Κυριακή 10/04/2022 η Έλενα Μαυρίδου ολοκληρώνει τη σειρά και επιχειρεί τη δική της σκηνική ανάγνωση της Άλκηστης, του αινιγματικού έργου του Ευριπίδη που στέκει μετέωρο, στο όριο ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα. 

Έλενα Μαυρίδου:

Η Έλενα Μαυρίδου είναι απόφοιτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μαζί με την Δήμητρα Κούζα έχουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Χώρος. Η Έλενα Μαυρίδου διδάσκει υποκριτική στο ετήσιο εργαστήρι του θεάτρου Χώρος καθώς και υποκριτική-αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης «Τεχνών Εκατό». Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Σίμο Κακάλα, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιώργο Ζώη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Dominik Moll, Mustafa Avkiran, Σωτήρη Χατζάκη, Βίκτωρα Αρδίτη κ.ά. Ως σκηνοθέτις έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Περιμένοντας τον Γκοντό, Η Πτέρυγα, Ο Λάμπρος, Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών. Έχει βραβευτεί με το βραβείο  καλύτερης γυναικείας ερμηνείας «Μελίνα Μερκούρη» 2008, βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας «Κάρολος Κουν» 2008 και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ελληνική ταινία μικρού μήκους «Ράγες» της Ελίνας Φέσσα-Νύχτες Πρεμιέρας 2017. 

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χρηστομάνος
Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):
Θανάσης Δόβρης, Δήμητρα Κούζα, Στέργιος Κοντακιώτης 
Δημήτρης Λάλος, Νικόλας Παπαδομιχελάκης 

Κυριακή 10/04 | 17.00
ΦΑΡΟΣ

Σημεία προπώλησης:
       •    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
       •    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 16.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30' λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.
     

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού  self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα