Park Your Cinema: Juno (2007) - Εικόνα

Άνοιξη στο ΚΠΙΣΝ και οι προβολές στο Ξέφωτο επιστρέφουν: το καθιερωμένο πλέον Park your Cinema συνεχίζεται και ανανεώνει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες και κλείνουμε από τώρα ραντεβού για αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές κάτω απ’ τα αστέρια.

Κοιτάζοντας πίσω στα χρόνια που μας διαμόρφωσαν, στις εμπειρίες που όλοι μοιραζόμαστε, το ζεστό, φιλόξενο σκοτάδι του σινεμά είναι πάντα εκεί σαν μια μεγάλη, κοινή αγκαλιά που μας χωράει όλους. Ο κινηματογράφος είναι κομμάτι της ιστορίας ενηλικίωσης όλων μας, οι εικόνες του μπλέκονται με αυτές της ίδιας μας της ζωής, οι μυθολογίες των ταινιών που μας μεγάλωσαν, συνδέουν τις προσωπικές μας μυθολογίες με αυτές των άλλων, των ανθρώπων που θεωρούμε δικούς μας, των φίλων μας, των μελών της “φυλής” στην οποία επιλέγουμε να ανήκουμε. 

Και μέσα στα χρόνια, καθώς το “να πηγαίνεις σινεμά” μεταμορφώθηκε για ολόκληρες γενιές θεατών από απλή διασκέδαση σε κάτι σαν “κοινωνική ιεροτελεστία”, ο κινηματογράφος μας έμαθε σχεδόν πως να μεγαλώνουμε, κάνοντάς μας μερικές φορές να αναρωτιόμαστε αν η πιο καθοριστική ιστορία ενηλικίωσης, ήταν αυτή που ζήσαμε ή κάποια άλλη που είδαμε στην μεγάλη οθόνη. Αυτό το καλοκαίρι στο ζεστό, φιλόξενο σκοτάδι του ανοιχτού ουρανού του ΚΠΙΣΝ, θα ξαναβιώσουμε μαζί μερικές από τις ιστορίες που μας μεγάλωσαν και που θα μας θυμίσουν τι σημαίνει να είσαι νεός, τότε, τώρα, ή για πάντα, με τον αμίμητο, υπέροχο τρόπο του σπουδαίου σινεμά.

 

Juno 2007
Η Τζούνο, μια ξεχωριστή δεκαεξάχρονη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απρόσμενη εγκυμοσύνη από το συμμαθητή της Μπλίκερ. Αποφασίζει να κρατήσει το μωρό και, με τη βοήθεια της κολλητής της Λία, βρίσκει τους «τέλειους» θετούς γονείς, τον Μαρκ και τη Βανέσα. Για καλή της τύχη, η Τζούνο έχει την πλήρη στήριξη των γονιών της τη στιγμή που πρέπει να πάρει δύσκολές και σημαντικές αποφάσεις, ενώ παράλληλα φλερτάρει με την ενηλικίωση. Τελικά, καταφέρνει να εξελιχθεί σε μια έξυπνη και ανεξάρτητη έφηβη. Βραβείο Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στην Diablo Cody.

Σκηνοθεσία: Jason Reitman
Σενάριο: Diablo Cody
Διεύθυνση φωτογραφίας: Eric Steelberg
Μοντάζ: Dana E. Glauberman
Ήχος: James Kusan
Μουσική: Mateo Messina,Kimya Dawson
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Steve Saklad
Ηθοποιοί: Elliot Page (Juno MacGuff), Michael Cera (Paulie Bleeker), Jennifer Garner (Vanessa Loring), Jason Bateman (Mark Loring), Allison Janney (Bren MacGuff), J.K. Simmons (Mac MacGuff), Olivia Thirlby (Leah)
Παραγωγή: Mandate Pictures & Mr. Mudd
Παραγωγοί: Lianne Halfon, John Malkovich, Russell Smith, Mason Novick
Κοστούμια: Monique Prudhomme
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2007

Διάρκεια: 92'

 

Κυριακή 05/06 | 21.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

 

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Τα προγράμματα Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα