σεφερης

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μέτρων για τη δημόσια υγεία, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί με live streaming.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ:

Τελετή Εγκαινίων 12ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις)

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η τελετή εγκαινίων του 12ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις) θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ. 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρέσβης του Μεξικού, o Πρέσβης της Ισπανίας και ο Πρέσβης της Βραζιλίας, που θα εκπροσωπήσει και την Πορτογαλία.

Η τελετή θα διεξαχθεί στα ισπανικά, στα πορτογαλικά και στα ελληνικά.

 

Εκδήλωση: Η Σύγχρονη πρόσληψη της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη
Φόρος τιμής στον Ποιητή

Μια συζήτηση αναφορικά με τα ποιητικά χαρακτηριστικά και την πρόσληψη του έργου του Γιώργου Σεφέρη στις ισπανόφωνες χώρες.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες μελετητές καθώς και Ισπανόφωνοι μεταφραστές του έργου του Νομπελίστα ποιητή, ενώ θα συζητηθούν θέματα, όπως: τα προβλήματα της μετάφρασης της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη σε σχέση με τα μορφικά χαρακτηριστικά της, ενδεχόμενοι παραλληλισμοί με ποιητές και ποιήτριες από τις λατινοαμερικάνικες χώρες και τηv Ισπανία, καθώς και τα ίχνη του στις νέες ποιητικές γενιές.  

Με αφετηρία ερωτήματα που έχουν τεθεί από τον ελληνικό κριτικό λόγο, θα επιχειρηθεί, επίσης, μια προσέγγιση γύρω από τις σύγχρονες αναγνώσεις του ποιητικού αλλά και δοκιμιακού έργου του Σεφέρη στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, πάντα με κύρια αναφορά στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία.

Συμμετέχουν, η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κατερίνα Κωστίου, ο ποιητής Γιάννης Αντιόχου, ο πρέσβης  και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλης Παπαδόπουλος και οι μεταφραστές του Σεφέρη από τα ελληνικά στα ισπανικά Βιθέντε Φερνάντεθ Γκονθάλεθ (Ισπανία), Σέλμα Ανσίρα (Μεξικό), και Πέδρο Βικούνια (Χιλή). Συντονίζει ο Ισπανός φιλόλογος Εδουάρδο Λουθένα.

Με την αιγίδα των πρεσβειών της Ισπανίας, του Μεξικού και της Χιλής και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και της Σχολής Abanico.

 

Παρασκευή 25/09 | 19.00 - 20.30
ΦΑΡΟΣ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση live σε αυτή τη σελίδα και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

Δείτε ακόμα

Πέμπτη 24/09, 17:00

Μέρες ποδοσφαίρου: Συζήτηση | Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο

Περισσότερα

Σάββατο 26/09, 19:00

Athens Photo World 2020: Ανακοίνωση νικητών των διαγωνισμών

Περισσότερα

Τετάρτη 16/09, 19:00

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 - Συζήτηση: Επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο

Περισσότερα