Reading Club: Saturday Night at the Edge of the Town - Εικόνα

Τον Μάιο, η Λέσχη Ανάγνωσης με συντονίστρια την ποιήτρια και μεταφράστρια  Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη επιστρέφει στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ!

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, οι βιβλιόφιλοι δίνουν ραντεβού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά την διάρκεια του μήνα που πέρασε.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση  διαδικτυακά μέσω Zoom!

Η παρέα των αναγνωστών μεγαλώνει και θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί εμπειρίες, συναισθήματα και ιδέες, αλλά και να αναπτύξει φιλίες και να ανταλλάξει απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα.

Βιβλίο για το μήνα Μάιο: Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης, Σώτη Τριανταφύλλου

Λίγα περισσότερα λόγια για το βιβλίο του Μαΐου:

Το «Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης» (1996) είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της δεκαετίας του ’90. Ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα ενηλικίωσης μιας γυναίκας αλλά και μιας ολόκληρης πόλης: η Νέα Υόρκη πριν τον δήμαρχο Τζουλιάνι ζωντανεύει μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας φοιτήτριας που γεύεται το κέντρο του κόσμου, τα πάρτι, τους κινδύνους της, τους έρωτες και τις φιλίες, τις απώλειες και την αναγέννηση ― κάθε τι που διψά να ζήσει ένας νέος, ρομαντικός άνθρωπος σε μια μικρή ή μεγάλη πόλη. Ζει το γνώριμο μεταίχμιο κάθε φοιτητή στα ξένα: μια δίψα να φύγει από μια Ελλάδα που την πληγώνει μα την κρατάει ψυχικά ριζωμένη κοντά της, με μια αίσθηση οικείας νοσταλγίας, όσο κι αν ονειρεύεται κι απολαμβάνει την ελευθερία της Νέας Υόρκης. Και μια Νέα Υόρκη που πληγώνει , με τη σειρά της, τα δικά της παιδιά, τους δίνει φτερά και μετά τους τα κόβει, μια πόλη ζόρικη, μαγική, ερεθιστική, ελεύθερη, σκληρή, απάνθρωπη και πανέμορφη συνάμα. Κι όλα αυτά σε μια ιστορία γεμάτη ροκ, μουσικές, σε μια αφήγηση καταιγιστική, που μένει για καιρό χαραγμένη στο μυαλό. Ένας θρίαμβος αφηγηματικός κι ένα μυθιστόρημα-σταθμός για τη νεοελληνική λογοτεχνία. 

Η Σώτη Τριανταφύλλου είναι μία μεγάλη, βραβευμένη συγγραφέας με πολλαπλές, πολυεπίπεδες σπουδές και ακούραστη, άφοβη δημοσιογραφική πένα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Νίκαιας (Γαλλία) και στο ΕΚΠΑ. Έκανε διδακτορικές σπουδές στην Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης, στη Νέα Υόρκη (NYU), και μεταδιδακτορική έρευνα στην ιστορία των μαθηματικών, στη ρωσική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικεύτηκε στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου. Πολυγραφότατη και βραβευμένη, ζει στο Παρίσι και γράφει μυθιστορήματα, δοκίμια και αιχμηρά άρθρα, μη διστάζοντας ποτέ να παρέμβει στη διεθνή κι ελληνική πραγματικότητα: μια πραγματική δημόσια διανοούμενη (public intellectual) υπογράφει εδώ ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά μυθιστορήματα των τελών του 20ου αιώνα.
 

Δευτέρα 30/05 | 18.30-20.30
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες | Έως 30 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Τετάρτη 25/05 |18.30-20.30
ZOOM

Για ενήλικες | Έως 50 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 02/05, στις 12.00

Συντονίστρια: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη 
Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα.

Το βιβλίο  Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης της Σώτης Τριανταφύλλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Διαθέσιμο στη Γενική και τη Δανειστική Συλλογή της ΕΒΕ.

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών. 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα