Kathimerini's GK magazine features an interview with Andreas Dracopoulos and an extensive presentation of the SNFCC - Εικόνα

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων για τους μικρούς φίλους, η τέχνη του Takis  γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης, νοητικής και  συναισθηματικής ανάπτυξης! 

Οι δραστηριότητες μεταμορφώνονται σε οργανωμένο παιχνίδι άμεσης παρατήρησης, αναγνώρισης, αφής, όσφρησης, ακοής και κίνησης, κάτι το οποίο προσφέρει εμπειρίες διασκέδασης και αναδημιουργίας. Το κάθε παιδί ξεχωριστά μαζί με την παρότρυνση του γονιού του αναπτύσσει την εικόνα του σώματός του και των αισθήσεών του. Αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και τα υπαίθρια γλυπτά, τα παρατηρεί και αντλεί πληροφορίες από αυτά.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Ειρήνη Περσίδου | Ιστορικός Τέχνης | Υπεύθ. Εκπαιδ. Προγραμμάτων Takis Foundation – ΚΕΤΕ
Βοηθοί εμψύχωσης: Χριστίνα Μεϊμαρίδη: Μουσειοπαιδαγωγός, Βασιλική Μαλτσάκη: Κουκλοπαίκτρια/Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Τα Πάντα Φι

Για παιδιά 2 έως 4 ετών και τους συνοδούς τους 
Έως 30 συμμετοχές (15 παιδιά & 15 συνοδοί)

 

«Πολύχρωμα μονοπάτια» 

Το κόκκινο της φωτιάς, το κίτρινο του ήλιου, το μπλε του ουρανού συνθέτουν το πιο πολύχρωμο μονοπάτι αισθητηριακής αγωγής στο ΚΠΙΣΝ!
Τα μικρά παιδιά με αφορμή την χρωματική παλέτα του Takis αναγνωρίζουν τα βασικά χρώματα και τα συναισθήματα αυτών, μέσα από παιχνίδια αντιστοίχισης, ισορροπίας, μίμησης, μουσικοκινητικής και εικαστικής δημιουργίας, καθώς πειραματίζονται σε ένα φυσικό περιβάλλον που διεγείρει ποικιλόμορφα τις αισθήσεις τους. Με ασφαλή και μαλακά υλικά τα νήπια δημιουργούν με την τεχνική του κολλάζ, του τυπώματος, του dripping και της αυθόρμητης κίνησης χρωματικά μοτίβα όπως αυτά που χρησιμοποιεί ο γλύπτης στα Αιολικά. 

Τρίτη 29/06
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 
19.00-20.00

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 24/06 στις 12:00.

 

«Ο χορός των σχημάτων»

Κοίτα ψηλά στον ουρανό! Πολύχρωμα σχήματα χορεύουν! 
Ορμώμενοι από τις γεωμετρικές φόρμες των γλυπτών του Takis οι μικροί επισκέπτες εμπλέκονται στο πιο ευφάνταστο πολυαισθητηριακό εργαστήρι! Σκοπός είναι να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τα γεωμετρικά σχήματα των γλυπτών μέσα από παιχνίδια ανασκαφής και μυστηρίου και στη συνέχεια να τους δώσουν κίνηση, ρυθμό και πολύ χρώμα! Η γραμμή που άλλοτε γίνεται κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο και άλλοτε σπείρα «έλκει» την προσοχή των παιδιών και τους μεταφέρει βιωματικά στον μαγικό κόσμο του Takis.

Τρίτη 13/07
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 
19.00-20.00

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 05/07 στις 12:00.

 

«Επόμενος σταθμός: Πλανήτης Takis» 

Κάτω από το γαλάζιο του ουρανού και δίπλα στο πράσινο των δέντρων στέκουν τα πιο παράξενα λουλούδια! Γαλαξιακά θα μπορούσε να τα πει κανείς! Καμωμένα από γρανάζια, σίδερα, τροχούς, προπέλες και βίδες. 
Τα γλυπτά «Λουλούδια» του Takis είναι η αφορμή για το πιο ευφάνταστο εργαστήρι αισθητηριακής αγωγής. Μέσα από την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία, οι συμμετέχοντες κάνουν ένα υπεργαλαξιακό ταξίδι με προορισμό τον πλανήτη Takis ανακαλύπτοντας με τον πιο παιγνιώδη τρόπο την σύγχρονη γλυπτική του Έλληνα καλλιτέχνη.  
 

Τρίτη 07/09
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 
18.00-19.00

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 30/08 στις 12:00.

 

«Η ορχήστρα του κύκλου!»

Τι ήχο κάνει ο κύκλος; Και πώς μπορούμε να παίξουμε μουσική με αυτόν;
Άραγε, αν ζωγραφίζαμε την μουσική, θα ήταν στρογγυλή;
Με αφορμή τις Σφαίρες του Takis, συνθέτουμε την πιο πρωτότυπη μουσική ορχήστρα με ποικίλα σφαιρικά κρουστά όργανα.
Αναγνωρίζουμε το σχήμα του κύκλου στο σώμα μας και στο περιβάλλον, και μέσα από παιχνίδια κίνησης, μίμησης, χορού και μουσικής, ερχόμαστε σε επαφή με τις βασικές αρχές της μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff.
Μουσικά παιχνίδια του σώματος (body percussion), ρυθμικά παιχνίδια έντασης, διάρκειας, μνήμης και ύψους εισάγουν ευχάριστα τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο της μουσικής αλλά και της δημιουργίας. Στο τέλος, οι μικροί μουσικοί θα κατασκευάσουν το δικό τους οργανάκι με ανακυκλώσιμα υλικά!

Σάββατο 25/09
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
11.00-12.00

 

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα στις 20/09 στις 12:00

 

 

Για την ασφαλή συμμετοχή τους, οι συνοδοί θα πρέπει να επιδεικνύουν, κατά την άφιξή τους στον χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας, αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (rapid test ή PCR τουλάχιστον μιας εβδομάδας.).

* Από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 (PCR, rapid) εξαιρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίου, έχει περάσει διάστημα 14 ημερών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εμβολιασμού και επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθώς και η τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 02/07, 08:00

Εισαγωγή στη Solar Yoga (Ηλιακή Γιόγκα) του Takis

Περισσότερα

Τετάρτη 07/07, 19:00

Εργαστήρι κίνησης: Χορεύουμε σε τροχιά παιχνιδιών με τη φυσική

Περισσότερα

Πέμπτη 01/07, 19:00

Μουσικά παιχνίδια στον Θόλο: Εξερευνώντας το σύμπαν του Takis

Περισσότερα