Ξενάγηση Μελών: Έκθεση Μιχάλη Μαδένη «Οι Εξόριστοι» - Εικόνα

Το Πρόγραμμα Μελών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), διοργανώνουν μία ιδιαίτερη επίσκεψη-ξενάγηση για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ, στην έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη με τίτλο «Οι εξόριστοι», όπου τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτοπροσώπως τον καλλιτέχνη και το έργο του.

Ο Μιχάλης Μαδένης, με τόλμη και ευαισθησία, ζωγραφίζει τρόφιμους ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας, μέσα από τις ταλαιπωρημένες τους μορφές, το δράμα της ψυχικής νόσου. Ζωγραφίζει τους αληθινούς εξόριστους της ζωής και της κοινωνίας, ανθρώπους εξόριστους από τον ίδιο τους τον εαυτό. Στη σειρά αυτή των πορτρέτων, ο Μαδένης αναδεικνύει ως κυρίαρχη φόρμα τη ζωγραφική ή σχεδιαστική επιφάνεια του προσώπου. Πρόκειται για αυστηρά μνημειακές μορφές, πρόσωπα που σε καθηλώνουν με τα τραχιά, θλιμμένα μάτια και τα βασανισμένα σώματά τους, σε αμήχανες στάσεις.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον εικαστικό. 

Τετάρτη 23/03 | 18.30
Αίθουσα Πολλαπλών Προβολών, 2ος όροφος

Έως 14 συμμετοχές – Μόνο για Μέλη
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο, που αποτελεί έκδοση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (επιμέλεια καταλόγου: Σταύρος Ζουμπουλάκης) και στον οποίο τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ έχουν 10% έκπτωση.

Διάρκεια έκθεσης: 31/01/2022 - 31/03/2022

Λίγα λόγια για τον εικαστικό:

Ο Μιχάλης Μαδένης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους Έλληνες ζωγράφους. Γεννημένος το 1960 στην Κομοτηνή, μαθητής του Τέτση και του Πατρισκίδη, σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, εξασφαλίζοντας υποτροφία για κάθε έτος σπουδών από το ΙΚΥ. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ελεύθερη Ακαδημία Τεχνών της Χάγης, με Βασιλική υποτροφία της Ολλανδικής Κυβέρνησης και του ΙΚΥ. Η πρώτη του ατομική έκθεση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης Νέες Μορφές, τον Μάιο του 1992, ενώ από το 2006-2017 εργάστηκε ως αποσπασμένος στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, όπου ανέλαβε το παιδικό εργαστήριο και τη διενέργεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, τη Βουλή των Ελλήνων, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Μουσείο Βορρέ, το Μουσείο Φρυσίρα, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα