Μembers' Meetup: Sight, hearing, smell, taste, touch | Meeting Myself and the World through touch - Εικόνα

«Σ’ αυτόν τον απερίγραπτο κόσμο 
βρεθήκαμε δύο ευθείες της τεθλασμένης 
να παλεύουμε για ένα άγγιγμα» 
                                                                                Σοφία Σεραφειμίδη

Το δέρμα μας είναι ο τόπος συνάντησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον εαυτό μας κι ό,τι μας περιβάλλει. Αποτελεί το παράθυρο επαφής μας με ό,τι βρίσκεται έξω από εμάς και μόνο μέσα από αυτή τη συνάντηση μπορούμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Μέσα από το δέρμα ολόκληρο το σώμα μας ακούει και λαμβάνει ερεθίσματα και μας πληροφορεί για το πού και πώς είμαστε, πώς κινούμαστε στον χώρο, πώς αισθανόμαστε και τι σκεφτόμαστε.

Με ποιους τρόπους αγγίζω;
Πώς δέχομαι το άγγιγμα;
Πώς επηρεάζομαι από το άγγιγμα ή την απουσία του;
Πώς αφήνω να με αγγίξει ή όχι ό,τι συμβαίνει γύρω μου;
Εστιάζοντας στο τώρα της αφής θα ανακαλύψουμε πως το άγγιγμα ως μια σωματική εμπειρία εμπλουτίζει την ψυχική και πνευματική μας διάσταση.  

Σε αυτό το δίωρο βιωματικό εργαστήριο θα συζητήσουμε για την αναπτυξιακή, σχεσιακή και κοινωνική διάσταση του αγγίγματος και θα εξερευνήσουμε μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς την εμπειρία του αγγίγματος ως τρόπο επαφής με τον κόσμο, ως συλλογική μνήμη, ως επιθυμία και δημιουργία.

Πέμπτη 17/02 | 18:00-20:00
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΙΙ ΕΒΕ

Έως 20 συμμετοχές – Για Μέλη και τον καλεσμένο τους 
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Εξαρμενία Παππά,  Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια και εκπαιδευόμενη επόπτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της HAGT, PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner), Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). 

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα