Φωτογραφία από σκηνή της ταινίας "Μια Τρελή, Τρελή Καταδίωξη"

Το νόημα της ζωής βρίσκεται στο γέλιο

Για πέμπτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το πολυαγαπημένο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ Park Your Cinema σας προτείνει κλασικές ταινίες ρεπερτορίου, τις οποίες ίσως ανακαλύψετε για πρώτη φορά ή θα έχετε την ευκαιρία να ξαναδείτε σε μεγάλη οθόνη.

Οι προβολές του Ιουλίου κάνουν «ποδαρικό» με ξεκαρδιστικές κωμωδίες στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Σε καιρούς δύσκολους για την ανθρωπότητα, ο κινηματογράφος έχει σταθεί το ιδανικό μέσο φυγής, εμψύχωσης και συντροφιάς. Οι πρώτοι μήνες του 2020 ξεπέρασαν ό,τι έχουμε ζήσει ως πολιτισμός εδώ και πολλές δεκαετίες. Και, παραδόξως, μας κράτησαν μακριά από τα σινεμά. Αλλά οι ταινίες εξακολουθούν να υπάρχουν, εκεί έξω… Και το γέλιο είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα. Ας το μοιραστούμε ξανά, δυνατά!

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

 

Μια Τρελή, Τρελή Καταδίωξη/What's Up, Doc? (1972)

Τέσσερις ολόιδιες βαλίτσες, με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο ιδιαίτερης αξίας για τους ιδιοκτήτες τους, μπερδεύονται σε ένα ξενοδοχείο και αλλάζουν διαρκώς χέρια δημιουργώντας χάος… σε ολόκληρο το Σαν Φρανσίσκο! Η τρίτη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του 1972 στις ΗΠΑ είναι μία εξωφρενική screwball κωμωδία που αποτίνει φόρο τιμής στα φιλμ του είδους από τα 30’s όσο και στα επεισοδιακά κινούμενα σχέδια των Looney Tunes (ο αγγλικός τίτλος είναι μία άμεση αναφορά στη γνωστή ατάκα του Bugs Bunny). Η Barbra Streisand δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο αστεία!

Σκηνοθεσία: Peter Bogdanovich

 

Παρασκευή 24/07 | 21.00

ΞΕΦΩΤΟ

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την ασφάλειά σας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχουμε σχεδιάσει μια ειδική υποδομή στο Ξέφωτο με σημάνσεις, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες μέχρι και 4 άτομα.

Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα της υποδομής, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο.

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 10/07, 21:00

Park Your Cinema: Μια Νύχτα στην Όπερα (1935)

Περισσότερα

Παρασκευή 17/07, 21:00

Park Your Cinema: Η Γυναίκα της Χρονιάς (1942)

Περισσότερα