Εικαστικό για το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης Αεί Διδασκόμενοι

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ επιστρέφουν σε μια νέα εκδοχή για ενήλικες, μέσα από το πρόγραμμα Αεί Διδασκόμενοι που πραγματοποιείται και φέτος στο ΚΠΙΣΝ. Ελάτε να συνθέσουμε τη δική μας μουσική, να φτιάξουμε φαντ–αστικά τοπία, να ανακυκλώσουμε υλικά και να διερευνήσουμε τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και της βιωσιμότητας, με τρόπο απλό, βιωματικό και ψυχαγωγικό: παίζοντας, εξερευνώντας και δημιουργώντας σαν παιδιά!

 

Το κλίμα αλλάζει

Με αφορμή τον μετεωρολογικό σταθμό και το Ενεργειακό Στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ, και με εργαλείο το πείραμα και την παρατήρηση μέσω ειδικών VR γυαλιών, ανακαλύπτουμε πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα και πώς εξελίχθηκε η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να εξοικειωθούμε με τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και το πώς αυτές βρίσκουν εφαρμογή τόσο στην κατασκευή όσο και στην καθημερινή λειτουργία του ΚΠΙΣΝ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δρ. Ι. Κωλέτσης, Δρ Ελ. Γαλανάκη, Φυσικοί - Μετεωρολόγοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 

Πέμπτη 09/01
10.00-11.30

Για ενήλικες
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 30/12 στις 12.00

Το πρόγραμμα Αεί Διδασκόμενοι και τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 10/01, 10:00

Αεί Διδασκόμενοι: ΚΠΙΣΝ και 19 ακόμη γράμματα

Περισσότερα

Τετάρτη 15/01, 10:00

Αεί Διδασκόμενοι: Το ΚΠΙΣΝ σε φαντ-αστικό τοπίο

Περισσότερα

Τρίτη 14/01, 10:00

Αεί Διδασκόμενοι: Αθήνα, μία πόλη οικοσύστημα

Περισσότερα