Εικαστικό για την ισπανόφωνη ταινία Η τίγρη

Η τίγρη έρχεται στον Πύργο Βιβλίων στο ΚΠΙΣΝ, την Κυριακή 15/09 στις 21.00, για μια προβολή στο πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το La tigra, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Camilo Luzuriaga, είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του José de la Cuadra, ενός συγγραφέα που ανήκει στη λεγόμενη «χρυσή εποχή» της λογοτεχνίας του Ισημερινού. Η ταινία συνδυάζει περίτεχνα δύο ρεύματα του σύγχρονου λατινοαμερικάνικου κινηματογράφου, τον νεορεαλισμό και το σουρεαλιστικό μπαρόκ, ενώ η δράση της εκτυλίσσεται στη μυθολογική καρδιά της ζούγκλας, η οποία λαμβάνει εκτός από γεωγραφικές και δραματικές προεκτάσεις.

Στην καρδιά του κάμπου του Ισημερινού ζει η αδάμαστη και αμείλικτη Φρανσίσκα Μιράντα, γνωστότερη ως «Τίγρη», λόγω της αισθησιακής ομορφιάς της, την οποία χρησιμοποιεί ως μέσο επιβολής της κυριαρχίας της στην περιοχή, σε όσους την περιβάλλουν, συμπεριλαμβανομένων των εραστών της και των δυο μικρότερων αδελφών της.

Η Τίγρη αναβιώνει τον μύθο της γυναίκας σ’ έναν τροπικό και φαλλοκρατικό πολιτισμό. Μια ιστορία αγάπης, εξουσίας, μαγείας και εκδίκησης που εξελίσσεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, σε ένα ονειρικό τοπίο και με έναν μαγικό ρεαλισμό, που ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αποδώσει θριαμβευτικά.

Σκηνοθεσία: Camilo Luzuriaga

 

Κυριακή 15/09
21.00

Κατάλληλο για ηλικίες 17+

Είσοδος Ελεύθερη

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο:

Υπό την αιγίδα:

 

 

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 02/09, 21:00

Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης (1988)

Περισσότερα

Σάββατο 14/09, 21:00

Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο: El juego de la silla/Το παιχνίδι της καρέκλας (Αργεντινή, 2002)

Περισσότερα