Athens Pride 2021: Coming Out - Εικόνα

Παρακολουθήστε την εκδήλωση:

Στο πλαίσιο του Athens Pride 2021, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το Athens Pride διοργανώνει μία ανοιχτή συζήτηση για τη σημαντικότητα του «coming out». 

Το “Coming out” είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται διεθνώς για να δηλώσει την στιγμή της γνωστοποίησης του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου από ένα ΛΟΑΤΚΙ+  άτομο προς το στενό ή ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, για παράδειγμα την οικογένεια, τους φίλους, τον χώρο εργασίας κτλ.  H στιγμή του coming out είναι καθοριστική στη ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας σειράς εσωτερικών και εξωτερικών διεργασιών. Στόχος  της συζήτησης είναι η αποτύπωση ασφαλών διαδικασιών και πρακτικών, η σύνδεση του coming out με την ορατότητα των ταυτοτήτων και η σημασία του ως πολιτική πράξη συζητώντας για το πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.

Το Athens Pride στηρίζει τις δράσεις που στοχεύουν στην καθολική ισονομία και ισότητα όλων των ατόμων, προωθώντας τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις που δεν περιορίζονται στο κυρίαρχο κοινωνικό πρότυπο και τις παραδοσιακές κοινωνικές δομές.

Συντονισμός: Μάριος Παπαδόπουλος (Athens Pride)

Ομιλητές: Αλεξάνδρα Παναγιωτακοπούλου (Colour Youth), Μιχαήλ Οδυσσέας Γιακουμάκης (Περήφανοι Γονείς), Αλεξάνδρα Βασιλείου (Orlando LGBT+)

 

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού σε αμιγή εσωτερικό χώρο (δηλαδή για κοινό πλήρως εμβολιασμένο). 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση live σε αυτή τη σελίδα, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.
Θα υπάρχει η δυνατότητα live ερωτήσεων μέσω eventora. 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μέγιστος επιτρεπτός αριθμός θεατών: 231

Τρίτη 07/09 | 19:30
ΦΑΡΟΣ
Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας τις ερωτήσεις σας εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 δελτία εισόδου.
  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00.
  • Η κράτηση σας ισχύει έως 30 (19.00) λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εφόσον επικυρώσετε τα δελτία εισόδου σας.  Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, καθώς μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας, οι κρατήσεις θα ακυρωθούν αυτόματα. Με κάθε δελτίο εισόδου που θα επικυρώσετε, θα σας δοθεί μοναδική αριθμημένη θέση. 
  • Δεν επιτρέπονται αλλαγές θέσεων και μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
  • Η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι απαραίτητη, λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αριθμημένων θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης χωρίς να έχει προηγηθεί ηλεκτρονική προεγγραφή.
  • Για την είσοδο του κοινού στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ  για ανηλίκους από δώδεκα ετών, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950 (ΦΕΚ 4054/Β/ 04-09-2021). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000. 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμα