Εκδηλώσεις Μελών εκτός των τειχών του ΚΠΙΣΝ: Ξενάγηση ενηλίκων στο Ίδρυμα Takis (ΚΕΤΕ) - Εικόνα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ) διοργανώνουν για πρώτη φορά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ μια δράση εκτός των τειχών του ΚΠΙΣΝ, την ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος Takis στο πλαίσιο της έκθεσης «Takis: Κόσμος σε Κίνηση».

Οι συμμετέχοντες, με τη συνοδεία εκπροσώπων του Ιδρύματος Takis, περιηγούνται στους Κήπους, στο Ανοικτό Θέατρο, στο Ατελιέ και στους Μουσειακούς χώρους γνωρίζοντας από κοντά τον τόπο όπου ο πρωτοπόρος Takis έζησε, εμπνεύστηκε και δημιούργησε εμβληματικά κινητικά γλυπτά σύγχρονης τέχνης.

Επιστημονικά ερωτήματα, εφαρμογές και εργαστηριακά πειράματα, μελέτη των φυσικών φαινομένων και της ενέργειας προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος και πολλά άλλα είναι θέματα που απασχόλησαν τον Takis και μέσω των μοναδικών του γλυπτών έδωσε την δική του καλλιτεχνική απάντηση.

Τα Αιολικά, τα Σινιάλα, τα Λουλούδια, τα Ηλιακά βαρέλια, τα Μουσικά έργα, τα Cadrans και τα Dials, οι Μαγνητικοί τοίχοι και τα Ηλεκτρομαγνητικά γλυπτά είναι μερικά από τα σπουδαία εκθέματα του πολυτάλαντου καλλιτέχνη και ερευνητή, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. 

Πέμπτη 08/07 | 19.00 - 20.15
Θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες ξεναγήσεις - έως 20 συμμετοχές ανά group

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Οι σύνδεσμοι για τις προκρατήσεις αποστέλλονται στα Μέλη μέσω του SNFCC Members Newsletter.

 

Πρόσβαση:
Για την εύκολη πρόσβασή σας στο Ίδρυμα Takis το ΚΠΙΣΝ προσφέρει στα Μέλη δωρεάν μεταφορά με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus), στη διαδρομή ΚΠΙΣΝ – Ίδρυμα Takis – ΚΠΙΣΝ. Για να εξασφαλίσετε την θέση σας στο shuttle bus, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο δεύτερο βήμα της φόρμας εγγραφής, κατά την δήλωση των στοιχείων σας. Μετά την κράτησή σας, η αποκλειστική ομάδα εξυπηρέτησης Μελών θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει σχετικά με το σημείο και την ώρα αναχώρησης από το ΚΠΙΣΝ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης για το shuttle bus εως τις 5/7 στις 14.00

Δείτε την κάτοψη του Ιδρύματος Takis εδώ.
Δείτε τον χάρτη πρόσβασης στο Ίδρυμα Takis για Ι.Χ. εδώ

 

Γενικές πληροφορίες:

  • Στο Ίδρυμα δεν υπάρχει αναψυκτήριο ή καντίνα. Παρόλα αυτά θα διατίθενται ατομικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.
  • Απαραίτητη χρήση μάσκας κυρίως στους εσωτερικούς χώρους.
  • Για τους εξωτερικούς βάση νόμου δεν είναι απαραίτητη αλλά θα κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Δείτε ακόμα

Σάββατο 03/07, 19:30

Members' Tours στην εικαστική έκθεση: Takis - Κόσμος σε Κίνηση

Περισσότερα

Πέμπτη 15/07, 19:00

Εκδηλώσεις Μελών για Οικογένειες εκτός των τειχών του ΚΠΙΣΝ: Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Takis (ΚΕΤΕ)

Περισσότερα