Εικαστικό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το 2018, το ΚΠΙΣΝ βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Mobility Actions», στο πλαίσιο επιβράβευσης δράσεων βιώσιμης κινητικότητας που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της περασμένης χρονιάς. Το ΚΠΙΣΝ, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, προάγει σταθερά τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

 

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιείται η παρακάτω δράση στον Πύργο Βιβλίων στο ΚΠΙΣΝ:

Μια ανοιχτή συζήτηση για το micromobility (ελαφρά οχήματα μεταφοράς) και τα cargo bikes (ποδήλατα μεταφοράς προϊόντων) με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χρήση ελαφρών οχημάτων, όπως, για παράδειγμα, τα ηλεκτρικά πατίνια και το ποδήλατο, συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Στη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση καλών πρακτικών από εκπροσώπους χωρών που πρωταγωνιστούν στο micromobility διεθνώς (ΗΠΑ, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία).

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike

 

Ομιλητές:
Hermine Poppeller: Πρέσβειρα της Αυστρίας
Klavs A. Holm: Πρέσβης της Δανίας
Geoffrey Pyatt: Πρέσβης των ΗΠΑ
Stella Ronner-Grubačić: Πρέσβειρα της Ολλανδίας
Μαρία Βασιλάκου: Σύμβουλος Αστικής Ανάπτυξης, Αντιδήμαρχος Βιέννης 2010-2019

Συντονιστής: Σπύρος Παπαγεωργίου

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία των ομιλιών από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

 

Τετάρτη 18/09
18.30-20.30

Ελεύθερη είσοδος

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα

Σάββατο 21/09, 10:00

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά

Περισσότερα

Σάββατο 21/09, 17:00

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Check Your Bike

Περισσότερα

Δευτέρα 16/09, 18:00

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Social Biking Challenge

Περισσότερα