Εικαστικό για τη συναυλία El Sistema

Οι νεαροί μουσικοί του El Sistema Greece επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία εορταστική συναυλία σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς στην Αγορά.

Αυτή τη φορά, τα μέλη της El Sistema Greece Youth Orchestra και της El Sistema Greece Youth Choir μοιράζονται τη σκηνή με τους Dirty Athens Brass Band και μας ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κάλαντα, αγαπημένες μελωδίες από τον Tchaikovsky μέχρι τη Mariah Carey και πολλά ακόμα! 

Το μουσικό πρόγραμμα El Sistema Greece (ESG) ιδρύθηκε στην Αθήνα με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες ηλικίας 5 έως 26 ετών ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσω της μουσικής, οι μαθητές του El Sistema Greece εμπνέονται και προετοιμάζονται για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 ιδρύθηκε και η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO), μία νεανική ορχήστρα εστιασμένη στην εκπαίδευση των μελών της ως προς την ορχηστρική συμπεριφορά και κουλτούρα που οφείλει να έχει κάθε μουσικός.

Η Dirty Athens Brass Band είναι μία εξαμελής ομάδα μουσικών που αποτελείται από πέντε πνευστά και ντραμς. Με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για τη μουσική διασκευάζουν γνωστά funk, pop, και r'n'b κομμάτια. 

 

Συντελεστές:

Dirty Athens Brass Band
Ilia Samsonov, άλτο σαξόφωνο
Bastien Buathier, βαρύτονο σαξόφωνο
Θεοδόσης Σμυρνιός, τρομπέτα
Γιάννης Κανακάρης, τρομπόνι
Γιάννης Ζουγανέλης, τούμπα
Κώστας Γοντικάκης, τύμπανα

Ζαφείρα Αντζούς-Ράμος, μαέστρος
Αντιγόνη Κερετζή, Διεύθυνση Χορωδίας ESG

Κυριακή 15/12 | 12.30

Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε ακόμα

Τρίτη 31/12, 23:00

DJ Set με τον Eddie Piller - intro/outro set: Johny Matto

Περισσότερα