Off Premises SNFCC Members:Towards the sea: A city walk exploring the neighborhood of SNFCC  - Εικόνα

Από την πρώτη μέρα που το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πόρτες του αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Έχοντας πλέον αποκρυσταλλωθεί ως δημοφιλής προορισμός για το αθηναϊκό κοινό, συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση κόσμο από κάθε γωνιά της πόλης. Όπως κάθε άλλο τοπόσημο όμως δεν ορίζεται μόνο από τον χώρο που το ίδιο καταλαμβάνει αλλά και από τον χώρο που το περιβάλλει. Αρκεί μια σύντομη βόλτα στην περιοχή που το οριοθετεί περιμετρικά, για να διαπιστώσει κανείς την αποσπασματικότητα του αστικού τοπίου. Από τα προσφυγικά στις Τζιτζιφιές στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και τη Μαρίνα Φλοίσβου, μια σειρά από α-συνέχειες διαμορφώνουν το χαρακτήρα της ευρύτερης γειτονιάς.

 

Στον περίπατο αυτό, με αφετηρία το ΚΠIΣΝ, θα αναζητήσουμε τις αναγκαιότητες, τις ατομικές και συλλογικές επιδιώξεις, τις τάσεις και τις συγκυρίες που οδήγησαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα αυτού με όλες τις συχνά αντιφατικές εκφάνσεις του. Θα αναζητήσουμε τις δυναμικές και εντάσεις που συνέβαλαν ή συμβάλλουν στην εξέλιξη του αστικού τοπίου ενισχύοντας την ορατότητα κοινοτήτων, καλλιτεχνικών ρευμάτων και πρωτοβουλιών από το παρόν και το παρελθόν, στο μέλλον. Ατενίζοντας πάντοτε τη θάλασσα.

23 & 24/10 | 11.00

Διάρκεια: 90’

ΘΟΛΟΣ

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 (Mέλος + καλεσμένος)

Η συμμετοχή στον περίπατο είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

Σχεδιασμός/υλοποίηση: Δήμητρα Ιγνατίου, διπλωματούχος ξεναγός

 

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια.

 

Για τη συμμετοχή σας στον περίπατο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.
 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.
  • Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις ακυρώνονται 15’ πριν την έναρξη, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν έχουν παρουσιαστεί στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.
  • Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα Ελληνικά.
  • Η πραγματοποίηση ηλεκτρονικής προεγγραφής είναι απαραίτητη και για τα παιδιά.

 

Προτείνεται η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 12/09, 18:30

Members' Events: Γλυπτική: Έργα σε κίνηση

Περισσότερα

Σάββατο 18/09, 10:30

Members' Events: «Ποίημα σε Κίνηση!» - Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά

Περισσότερα

Σάββατο 25/09, 16:00

Members' Events: «Επιστολή σε έναν άγνωστο» - Συνάντηση Δημιουργικής Γραφής για Μέλη (αρχαρίων)

Περισσότερα