Φωτογραφία από την ταινία The Rose του 1979

ΦΙΝΑΛΕ… ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται το φετινό Park Your Cinema με ταινίες όπου η μουσική έχει τον πρώτο ρόλο. Σας καλούμε στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί με αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

 

The Rose: Υπόθεση

Η ζωή μιας αυτοκαταστροφικής rock star που αγωνίζεται ν’ αντέξει τις πιέσεις της τεράστιας καριέρας της, δίπλα σε έναν απαιτητικό και αδίστακτο manager. Ξεκίνησε με τον τίτλο «Pearl» (από τον τίτλο του τελευταίου της album), καθώς βασιζόταν στη ζωή της Janis Joplin, όμως η οικογένειά της αρνήθηκε να δώσει στους παραγωγούς του φιλμ τα δικαιώματα για να αφηγηθούν την ιστορία της και έτσι το «The Rose» κατέληξε να είναι μία ανεπίσημη κινηματογραφική βιογραφία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Bette Midler είναι συγκλονιστική, ερμηνεύοντας όλα τα τραγούδια και σηκώνοντας επάξια το δραματικό βάρος της ιστορίας, για να προταθεί τελικά για το Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, το 1980. Το φιλμ απέσπασε ακόμη τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες.

Σκηνοθεσία: Mark Rydell

--

Πριν από την έναρξη της ταινίας θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας Ομπρέλα (2018), στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Λίγα λόγια για την ταινία μικρού μήκους:

Ένα ηλιόλουστο φθινοπωρινό πρωινό ένα ζευγάρι 70άρηδων, ο Αλέκος και η Τασία, ξεκινούν για να επισκεφθούν την κόρη τους. Ο Αλέκος θέλει να πάρει μαζί του την ομπρέλα του.

Σκηνοθεσία: Αμέρισσα Μπάστα
Πρωταγωνιστούν: Άλκης Παναγιωτίδης, Σοφία Σεϊρλή, Μαρία Αντουλινάκη

 

 

 

Κυριακή 22/09 | 20.30

Ελεύθερη είσοδος

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 13/09, 20:30

Park Your Cinema: Οι Ατσίδες με τα Μπλε (1980)

Περισσότερα