Εικαστικό με τη φωτογραφία του Καραγκιόζη

Τον Αύγουστο, ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών συνεχίζουν να ζωντανεύουν σπάνια έργα από το ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους.

 

Δευτέρα 05/08: Η Γέννηση του Κολητηριού

Την πρώτη ημέρα της ζωής του, το Κολητήρι θα γίνει πρωταγωνιστής σε μια απίθανη ιστορία, αφού ο Πασάς βλέπει στο νεογέννητο, την εκπλήρωση μιας παλιάς, βαριάς προφητείας.

Μια κωμική περιπέτεια από τις πιο επιτυχημένες του είδους.

 

Δευτέρα 12/08: Το Φάντασμα της νύχτας

Ο Καραγκιόζης, που εργάζεται στο σπίτι του παράξενου γερο-Μεχμέτ, προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη του αφεντικού του και τον αγαπημένο της. Βρίσκεται όμως μπλεγμένος σε μια πολύ παράξενη και δύσκολη ιστορία.

 

Δευτέρα 19/08: Οι Τρεις μάγοι

Σε αυτήν τη λαογραφική κωμωδία, τρεις μάγοι που καταφθάνουν στην πόλη κατά τη διάρκεια του μεγάλου πανηγυριού, γίνονται αντικείμενο θαυμασμού με τα απίθανα τεχνάσματά τους. Μέχρι, βέβαια, να βρεθεί στη μέση ο πανέξυπνος Καραγκιόζης!

 

Δευτέρα 26/08: Το προξενιό του τσιγκούνη

Μια πανέξυπνη αστική κωμωδία με πρωταγωνιστή, όπως πάντα, τον Καραγκιόζη. Αυτή την φορά, στην προσπάθεια να βοηθήσει τον νεαρό φίλο του, Δημοσθένη και να οικονομήσει λίγα χρήματα, βρίσκει τον μπελά του.

 

Δευτέρα 05, 12, 19, 26/08
21.00

Ελεύθερη είσοδος

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Άθως Δανέλλης, Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον ‘‘Αθηναϊκό Θίασο Σκιών’’ του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.  Διδάσκει το μάθημα του Θεάτρου Σκιών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε ακόμα

Τρίτη 16/07, 21:00

Cirko Cachivache: Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη - Nέες Παραστάσεις!

Περισσότερα