Διάλογοι - Εικόνα

Το πρόγραμμα των Σχολικών Περίπατων στο ΚΠΙΣΝ δεν είναι διαθέσιμο την τρέχουσα περίοδο, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δίνει τη δυνατότητα σε σχολικά τμήματα να πραγματοποιήσουν τον σχολικό τους περίπατο εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Η σχολική ομάδα μπορεί να κάνει κράτηση για το σημείο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο οποίο επιθυμεί να παραμείνει και συγκεκριμένα το Ξέφωτο, τον Μουσικό Κήπο ή τον περιβάλλοντα χώρο των Πιδάκων νερού. Η παραμονή στους χώρους όπου έχει γίνει η κράτηση θα πρέπει να τηρείται με ευθύνη του συνοδού εκπαιδευτικού προς αποφυγή συγχρωτισμού και ανάμειξης με άλλες ομάδες.

Επιπλέον, τα μονομερή τμήματα των σχολείων που συμμετέχουν κάθε φορά στους σχολικούς περιπάτους μπορούν, αν το επιθυμούν,  να χρησιμοποιήσουν τον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση.
Η κάθε κράτηση αφορά ένα slot των 20 λεπτών. Ο επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά slot είναι τα 8 άτομα και κάθε σχολείο έχει δυνατότητα κράτησης μέχρι και 3 slot.

Το ΚΠΙΣΝ είναι ανοιχτό για την πραγματοποίηση σχολικών περιπάτων με ευθύνη του συνοδού εκπαιδευτικού για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του ιου covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι οποίες κοινοποιούνται με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι σχολικοί περίπατοι πραγματοποιούνται πάντα με μέριμνα για την αποφυγή ανάμειξης και αλληλεπίδρασης μαθητών διαφορετικών τμημάτων. 

 

Κάντε την κράτησή σας εδώ.

Οι σχολικοί περίπατοι πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
 

Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας τα προγράμματα θα ακυρώνονται και η δυνατότητα παραμονής των μαθητών σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι εφικτή. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που προσφέρεται στο πλαίσιο σχολικών περιπάτων υπόκειται σε πιθανές αλλαγές λόγω της προσβασιμότητας σε συγκεκριμένους χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.