Αεί Διδασκόμενοι: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα 65+ - Εικόνα
03 Ιανουαρίου 2019

Μέρος του οράματος του ΚΠΙΣΝ είναι να καταστεί ένας χώρος γνώσης και προσωπικής ανάπτυξης για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, για δεύτερη συνεχή χρονιά προγματοποιούμε το πρόγραμμα Αεί Διδασκόμενοι, για άτομα 65+.

Το πρόγραμμα αποτελεί προσαρμογή ενός αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές, αποδεικνύοντας ότι στη γνώση δεν υπάρχυν περιορισμοί.
 

08/01 | 9.30-11.00
Με τη δύναμη της φύσης

09/01 | 9.30-11.00
Στο κατώφλι της Αρχιτεκτονικής

10/01 | 9.30-11.00
Ένα Φανζίν για το ΚΠΙΣΝ

11/01 | 9.30-11.00
Το κλίμα αλλάζει

Αριθμός συμμετοχών για κάθε τμήμα: 20

Για συμμετοχή απευθυνθείτε στην Υποδοχή των δημόσιων υπολογιστών στην ΕΒΕ ή καλέστε στο 216 8091000

Περιγραφή Προγραμμάτων
 

Με τη δύναμη της φύσης

Τι μπορεί να σημαίνει πράσινο κτίριο και γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) «τρέφεται» από τη φύση; Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνας, μαθηματικούς γρίφους, πειράματα και παιχνίδια ρόλων, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τις καινοτομίες και τις λειτουργίες του ενεργειακού στεγάστρου, των πράσινων δωμάτων και των ποτιστικών δεξαμενών, καθώς και τον ρόλο τους στην καθημερινή λειτουργία του ΚΠΙΣΝ.

Στο Κατώφλι της Αρχιτεκτονικής

Ένα εργαστήριο κατασκευής μακέτας με στόχο την εισαγωγή στην αρχιτεκτονική και την εξοικείωση με την  αρχιτεκτονική σύνθεση. Με αφετηρία τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ οι συμμετέχοντες πειραματίζονται με τα εργαλεία του αρχιτέκτονα, τα υλικά κατασκευής μακέτας, τη χρήση κλίμακας σχεδίασης και μαθαίνουν με ποιο τρόπο μια ιδέα μπορεί να μεταφερθεί είτε στο χαρτί ή στη μακέτα.
 

Ένα Φανζίν για το ΚΠΙΣΝ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ και τις λειτουργίες του δημιουργώντας το δικό τους μικρο περιοδικό (φανζίν). Αφού εξοικειωθούν με τον όρο του φανζίν και γνωρίσουν τα πιο γνωστά ελληνικά και ξενόγλωσσα που κυκλοφορούν, θα αναλάβουν την αρχισυνταξία, τη διεύθυνση φωτογραφίας, καθώς και την εικονογράφηση του φανζίν καθώς θα περιηγηθούν στο ΚΠΙΣΝ. O σχεδιασμός και η επιμέλεια του φανζίν είναι του εικαστικού και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Το κλίμα αλλάζει

Οι συμμετέχοντες με αφορμή τον μετεωρολογικό σταθμό και τον Ενεργειακό Στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ και εργαλείο το πείραμα και την παρατήρηση μέσω ειδικών VR γυαλιών ανακαλύπτουν πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και πως εξελίχθηκε η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν για τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού στο πλαίσιο του πως αυτές βρίσκουν εφαρμογή τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην καθημερινή λειτουργία του ΚΠΙΣΝ.

Δείτε ακόμα