φωτογραφία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος τραβηγμένη από ψηλά με δέντρα, φυτά και το κτίριο του ΚΠΙΣΝ
14 Ιουλίου 2021

Το ΚΠΙΣΝ, πιστό στην αποστολή του να επαναπροσδιορίσει τον δημόσιο χώρο και να αναδείξει τις πολλαπλές του δυνατότητες, λειτουργεί, από την πρώτη κιόλας μέρα, ως σημείο συνάντησης, αλληλεπίδρασης, επιμόρφωσης, ψυχαγωγίας και άθλησης όπου όλοι είναι και νιώθουν ευπρόσδεκτοι και ασφαλείς.

Μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα εποικοδομητικής και άριστης συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου φορέα.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, έχουν  πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ πάνω από 18 εκατομμύρια επισκέψεις. 

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα του ΚΠΙΣΝ από το στάδιο του σχεδιασμού και της κατασκευής, ενώ διατρέχει κα την καθημερινή λειτουργία του.  Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό έργο μεγάλης κλίμακας με την πιστοποίηση LEED Platinum στην Ευρώπη, αποτέλεσμα της πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής και της ενσωμάτωσης ενεργητικών και παθητικών τεχνολογιών που το καθιστούν ένα από τα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα κτίρια στον κόσμο. 

Ως ένα υπόδειγμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, το ΚΠΙΣΝ επικεντρώνεται στην υιοθέτηση καινοτόμων, παγκοσμίως αναγνωρισμένων πρακτικών με τη νέα πρωτοβουλία «Πολιτισμός και Πράσινη Κινητικότητα». 
Άμεσος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ηλεκτροκίνηση και την κινητικότητα μηδενικών ρύπων, προσφέροντας:

•    δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, και 
•    ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του κόσμου που θα αναδεικνύει μια νέα «παιδεία αστικής κινητικότητας», η οποία συμπεριλαμβάνει  την προσβασιμότητα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος αλλά και την οικονομική ανάπτυξη.

Σας προσκαλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα κάνει την Πράσινη Κινητικότητα τρόπο ζωής.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε: 

 

Δείτε ακόμα

24 Μαΐου 2021

Health & Safety Initiative of the Year - Health and Safety Awards 2021

Περισσότερα

20 Ιουλίου 2023

Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ 2022-2023 | Δίπλα στη σχολική κοινότητα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας

Περισσότερα