August spend the summer with us! - Εικόνα
01 Αυγούστου 2017

Τον Αύγουστο, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας και προσκαλεί όσους βρίσκονται στην Αθήνα να παραθερίσουν μαζί μας με μουσική, αθλητισμό, προβολές ταινιών και δημιουργικά εργαστήρια.

Με τις θερινές νύχτες να μας καλούν έξω, η μουσική ξεχύνεται σε διαφορετικά μέρη του ΚΠΙΣΝ. Τον Αύγουστο ολοκληρώνεται από τον Βασίλη Ντοκάκη στον Λαβύρινθο η σειρά μουσικών εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκε τον Μάιο, με τίτλο Microclimata. Κάθε μήνα, ένας διαφορετικός καλλιτέχνης μας περίμενε σε ένα απροσδόκητο σημείο του ΚΠΙΣΝ δημιουργώντας ένα μουσικό και ηχητικό μικροκλίμα. Παράλληλα, στο απόγειο του καλοκαιριού επιστρέφουν δυο αγαπημένες μουσικές ενότητες: Οι Jazz Διαχρονίες παρουσιάζουν στα Πανοραμικά Σκαλιά το Christos Rafalides Trio: Near & Dear για να μας ταξιδέψει με ήχους αυτής της ελεύθερης μουσικής γλώσσας, ενώ στις 26 Αυγούστου, στο Ξέφωτο, το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει και πάλι το Parklife, τη σειρά συναυλιών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μια διαφορετική συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών όπου αγαπημένες μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ θα πλημμυρίσουν το Πάρκο!

Καλοκαίρι σημαίνει θερινό σινεμά και το Park Your Cinema, τιμώντας το παρελθόν αλλά και την ιστορική ταυτότητα του γαλλικού σινεμά, παρουσιάζει μερικά από τα φιλμ που το σφράγισαν, με την υπογραφή θρυλικών σκηνοθετών όπως ο Jean-Luc Godard, ο Francois Truffaut, ο Louis Malle και ο Jacques Tati. Ακόμα, το Park Your Cinema Kids περιμένει και τους μικρούς επισκέπτες με κινηματογραφικές εκπλήξεις!

Όπως πάντα, δημοφιλείς υπαίθριες δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, καγιάκ, παιχνίδια για όλη την οικογένεια, air hoop dance και πολλά άλλα μας περιμένουν σε διαφορετικά σημεία του ΚΠΙΣΝ, ενώ μας υποδέχονται και τα νέα σημεία εστίασης που λειτουργούν από τον Ιούνιο.

Και τον Αύγουστο, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να συμμετέχουν καθημερινά στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου πατήστε εδώ.

 Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

Το θερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00.

Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στον Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους.

To parking χωρητικότητας 1000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση, ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στην οδό Πεισιστράτου 1.

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ εκτός από το Ξέφωτο, τον Λαβύρινθο και τους παιδότοπους. Θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από τον kηδεμόνα τους τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του και να μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου.

Βάσει της σχετικής οδηγίας της πλατινένιας περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED που έχει κατακτήσει το ΚΠΙΣΝ, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε απόσταση 8μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.
 

Για πληροφορίες πρόσβασης, πατήστε εδώ.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 31/08, 19:30

Λέσχη Ανάγνωσης: Ο Μάγος του Τζων Φώουλς

Περισσότερα