Συμπλήρωσε το παζλ της διαφορετικότητας - Εικόνα

Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α' - ΣΤ' Δημοτικού

 

Εσύ + Εγώ = Εμείς = Άνθρωποι. Μαθητές λύνουν τον γρίφο της ανθρωπότητας, με εργαλεία τις έννοιες της ισότητας και της διαφορετικότητας. Αντλώντας έμπνευση από την φωτογραφική έκθεση Humanæ της καλλιτέχνιδας Angélica Dass που φιλοξενείται στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ, οι μαθητές αναπτύσσουν την προσωπική τους θεώρηση για τα ανεξάντλητα χρώματα του ανθρώπινου δέρματος. Θα κληθούν να αναλύσουν τη μοναδικότητά του, δημιουργώντας το δικό τους πορτρέτο. Αφού μοιραστούν την ιστορία τους, και φανταστούν την ιστορία του απέναντι προσώπου, θα εντοπίσουν τον εαυτό τους μέσα στον κόσμο και θα μπουν στη θέση του άλλου προσώπου, σχολιάζοντας τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Σχεδιασμός: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021.

Κάντε κράτηση εδώ.

 

Για τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα προγράμματα του ΚΠΙΣΝ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η επίδειξη του πιο πρόσφατου αρνητικού self-test που έχουν πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τους μαθητές και το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Εναλλακτικά, οι μαθητές συμμετέχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Για τη συμμετοχή των καθηγητών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test (έως 48 ωρών).

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ προσαρμόζονται και για τάξεις ειδικής αγωγής, κατόπιν πρότερης συνεννόησης στο schools@snfcc.org.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θεματική: