Μία διαδρομή από Πυροτεχνήματα, Πλανήτες και Λουλούδια - Εικόνα

 Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ - Γ’ δημοτικού

Από 1η Οκτωβρίου - έως 12 Νοεμβρίου 2021 

 

Τι μυστικά μπορεί να κρύβουν για τη δύναμη του ήλιου, του αέρα και των χρωμάτων, πέντε βαρέλια με καπέλο, μια παρέλαση από σιδερένια σαλιγκάρια, ένας κήπος από λουλούδια με κεραίες και δυο πυροτεχνήματα που δεν σβήνουν ποτέ;

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού προσκαλούνται να δώσουν τις απαντήσεις μέσα από μια διαδρομή εξερεύνησης της εικαστικής δημιουργίας και φιλοσοφίας του Takis, όπου οι αόρατες δυνάμεις της φύση γίνονται ορατές! Τον «χάρτη» της διαδρομής θα μας δώσει ένα φανάρι που μοιάζει με ταμπέλα, πλήθος χρωματιστών γιγάντων που χορεύουν έξω από την Εθνική Λυρική Σκηνή και επτά πλανήτες που μοιάζουν να έπεσαν σαν σπόροι στην πράσινη οροφή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος- μουσειοπαιδαγωγός

 

[Φωτογραφία: Πάνος Κοκκινιάς]

 

Για τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα προγράμματα του ΚΠΙΣΝ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η επίδειξη του πιο πρόσφατου αρνητικού self-test που έχουν πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τους μαθητές και το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Εναλλακτικά, οι μαθητές συμμετέχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Για τη συμμετοχή των καθηγητών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test (έως 48 ωρών).

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ προσαρμόζονται και για τάξεις ειδικής αγωγής, κατόπιν πρότερης συνεννόησης στο schools@snfcc.org.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θεματική: 
Εκπαιδευτική βαθμίδα: