Φωτογραφία που απεικονίζει μία πολύχρωμη εφημερίδα

Για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Λυκείου

 

Οι μαθητές αναλαμβάνουν τη διαδικασία παραγωγής μιας αυτοτελούς έκδοσης (one shot zine) εν είδει artbook. Το βασικό περιεχόμενο του artbook θα είναι η ταυτότητα του κάθε μαθητή ως άτομο αλλά και η  συλλογική ταυτότητα των εφήβων του 2020. Και όταν λέμε ταυτότητα, εννοούμε τη φαντασιακή προβολή του εαυτού στο παρόν, που στη δική μας περίπτωση γίνεται με εικαστικούς όρους.

Who am I? Το ερώτημα που θα κληθούν οι μαθητές να απαντήσουν μέσα από τις εικαστικές τους αναπαραστάσεις, θα είναι το "ποιος είμαι;" ή καλύτερα το "ποιος νιώθω ότι είμαι;"

Αξιοποιώντας κυρίως αναλογικά μέσα και αρχειακό υλικό από το ΚΠΙΣΝ, οι μαθητές διαχειρίζονται με πειραματική διάθεση τρόπους παρουσίασης προσωπικών, αλλά και ομαδικών αφηγήσεων. Έρχονται σε επαφή με τεχνικές στησίματος ενός χειροποίητου zine, με διαφορετικές τεχνικές τυπώματος καθώς και με τους βασικότερους τρόπους βιβλιοδεσίας.

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art/ Γιώργος Ρυμενίδης, designer
 

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 09.00 και στις 11.00
Τα σχολικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Κάντε την κράτησή σας εδώ.

 

Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας τα προγράμματα θα ακυρώνονται και η δυνατότητα παραμονής των μαθητών σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι εφικτή.
 

Θεματική: 
Εκπαιδευτική βαθμίδα: