Τέχνη με οικολογικό πρόσημο - Εικόνα

Για μαθητές Δ’ - ΣΤ’ δημοτικού, και Α’ και Β’ γυμνασίου

Από 1η Οκτωβρίου - έως 12 Νοεμβρίου 2021 

 

Πόσες μορφές ενέργειας μπορούν να φανερωθούν μέσα από ένα έργο τέχνης και πώς εμείς μπορούμε να τις επεξεργαστούμε δημιουργικά; Τι σχέση έχει ένα «πράσινο κτίριο» με ένα κόκκινο και ένα κίτρινο γλυπτό κινητικής τέχνης και πώς μια οικολογική ιδέα που υλοποιήθηκε μέσα από μια εικαστική ευρεσιτεχνία, βρίσκει εφαρμογή στο ΚΠΙΣΝ σήμερα;

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου καλούνται σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του διαλόγου μεταξύ επιστήμης και τέχνης, υπό το οικολογικό πρίσμα του έργου του Takis. Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έρευνας, μαθηματικούς γρίφους, εικαστικούς πειραματισμούς και παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά ανακαλύπτουν την καινοτομία και τη λειτουργία ενός πράσινου κτιρίου σε συνομιλία με το έργο του πιο καταξιωμένου διεπιστημονικού καλλιτέχνη που «τροφοδοτείται» από τη δύναμη της φύσης. 

Σχεδιασμός: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος- μουσειοπαιδαγωγός

 

[Φωτογραφία: Πάνος Κοκκινιάς]

 

Για τη συμμετοχή των σχολικών ομάδων στα προγράμματα του ΚΠΙΣΝ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η επίδειξη του πιο πρόσφατου αρνητικού self-test που έχουν πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τους μαθητές και το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Εναλλακτικά, οι μαθητές συμμετέχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Για τη συμμετοχή των καθηγητών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test (έως 48 ωρών).

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ προσαρμόζονται και για τάξεις ειδικής αγωγής, κατόπιν πρότερης συνεννόησης στο schools@snfcc.org.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θεματική: 
Εκπαιδευτική βαθμίδα: