Λέσχη Ανάγνωσης: Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου - Εικόνα

Η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στον ρόλο του συντονιστή.

Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος γεννήθηκε το 1983 στη Μαλεσσίνα Λοκρίδος. Σπούδασε αρχαία ελληνική ιστορία στην Αθήνα και στην Οξφόρδη. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και graphic novels. Το 2014 η συλλογή διηγημάτων του Γκιακ απέσπασε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών-Ίδρυμα Πέτρου Χάρη και το Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας του περιοδικού Ο Αναγνώστης·  κυκλοφορεί στα ρωσικά και στα γερμανικά. Επίσης, έχει γράψει για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έχει μεταφράσει αρχαίο δράμα για παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Υπήρξε υπότροφος του Onassis Artistic Research Fellowship στο πλαίσιο του οποίου έγραψε το θεατρικό έργο «Στον Κόρακα». Eργάζεται ως content creator για projects της εταιρείας παραγωγής κινηματογράφου Faliro House.

Tην Τρίτη 28/05, ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος, θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα, «Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου» του Σωτήρη Δημητρίου.

Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου, Σωτήρης Δημητρίου
Ένα οδοιπορικό στον χώρο και στον χρόνο, που ακολουθεί τρεις γενιές μια ηπειρώτικης οικογένειας από το χωριό Πόβλα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιπλάνησή τους από τη Βόρειο Ήπειρο έως την Αθήνα, και από τα προεμφυλιακά χρόνια μέχρι τη Μεταπολίτευση. Μια ιδιότυπη Οδύσσεια που η Ιθάκη της εντοπίζεται τόσο στον νοσταλγικό τόπο του όρους Μουργκάνα, όσο και στην γλώσσα-πατρίδα των ηρώων της.

Στη Λέσχη Ανάγνωσης θα συμμετάσχει ο συγγραφέας του βιβλίου, Σωτήρης Δημητρίου.

Τρίτη 28/05, 18.30-20.30
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Για ενήλικες | Έως 30 συμμετοχές

Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Οι προεγγραφές ανοίγουν στις 02/05 στις 12.00

Συντονιστής: Δημοσθένης Παπαμάρκος 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα.

Τη Λέσχη συντονίζει ο συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το βιβλίο της Λέσχης Ανάγνωσης έχει επιλεγεί από το Προσωπικό της ΕΒΕ.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα