Υπηρεσίες ΑμεΑ - Εικόνα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί έτσι ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑμεΑ, πιστό στη δέσμευσή του να είναι ανοιχτό σε όλους.
 

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Ο λόφος του Πάρκου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού Πάρκου, είναι επίσης προσβάσιμος σε όλους. Η ανάβαση προς την κορυφή του λόφου γίνεται μέσα από τα μονοπάτια του Πάρκου και μέσω των φυτεμένων δωμάτων των κτιρίων φτάνοντας τα 32 μέτρα.

Το υλικό διάστρωσης των μονοπατιών (σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο) αλλά και η κλίση του Πάρκου που είναι περίπου 3-5% επιτρέπει σε όλους τους επισκέπτες να μετακινούνται άνετα αλλά και να είναι όλο το Πάρκο προσβάσιμο σε γονείς με καρότσια και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες ή που χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

 

Είσοδοι

Στις εισόδους των χώρων υπάρχουν αυτόματες πόρτες που ανοίγουν με το πάτημα ενός πλήκτρου για να διευκολύνεται η πρόσβαση αμαξιδίων.

Ανοιχτές είσοδοι του ΚΠΙΣΝ:

  • Ευριπίδου & Δοϊράνης που είναι η είσοδος για το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
  • Ευριπίδου & Ηρακλέους
  • Ευριπίδου & Δημοσθένους που είναι η είσοδος για το Στίβο
  • Πεισιστράτου & Σαχτούρη που είναι η είσοδος για το χώρο στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ
  • Εσπλανάδα

Δείτε τον χάρτη

Σας ενημερώνουμε πως θα διατίθενται αναπηρικά αμαξίδια κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
 

Τυφλοί και άτομα με μειωμένη όραση

Στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ υπάρχουν δείκτες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Ο χάρτης του ΚΠΙΣΝ σε γραφή braille, είναι πλέον διαθέσιμος στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ και του Κέντρου Επισκεπτών.
Επιπλέον, σε γραφή braille διατίθενται χαϊκού αφιερωμένα στις εναλλαγές των τεσσάρων εποχών, από το Φάρο και το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. 

 

Πάρκινγκ

Το ΚΠΙΣΝ διαθέτει 20 θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο ισόγειο του κτιρίου Στάθμευσης Αυτοκινήτων. Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στην οδό Πεισιστράτου 1.
 

 

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στην Εθνική Λυρική Σκηνή υπάρχουν θέσεις για αμαξίδια και ειδικοί ανελκυστήρες για την πρόσβαση τους.

 

Shuttle Bus

Η υπηρεσία shuttle bus είναι προσβάσιμη από επισκέπτες με αμαξίδιο κατόπιν συνεννόησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι επισκέπτες με αμαξίδιο που επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας παρακαλούνται να μας ενημερώσουν εν ευθέτω χρόνω, τηλεφωνικά στο 216 8091000 για το δρομολόγιο στο οποίο επιθυμούν να επιβιβαστούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων.

 

Τουαλέτες

Εντός των κτιρίων του ΚΠΙΣΝ, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Πευκώνα και στο Park Kiosk υπάρχουν WC για άτομα με αναπηρία.

 

Ανελκυστήρες

Οι ανελκυστήρες στα κτίρια του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε όλους.

Παρακαλούμε να σημειώσετε πως η δυναμικότητα των ανελκυστήρων δημόσιας χρήσης έχει μειωθεί σημαντικά. Σας συνιστούμε με έμφαση να αποφεύγετε τη χρήση τους. Σε κάθε περίπτωση για την είσοδό σας είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Ξεναγήσεις

Οι ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με μειωμένο αριθμό συμμετοχών και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο της προσβασιμότητας των επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στη νοηματική γλώσσα.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται στα κτίρια της ΕΛΣ και της ΕΒΕ είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες και για να οργανώσετε τη συμμετοχή σας σε μια ξενάγηση καλέστε στο +30 2168091000 (09.00-21.00).

 

Υποβολή παραπόνων

Προκειμένου να υποβάλετε τα σχόλια ή τα παράπονά σας για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στο ΚΠΙΣΝ παρακαλούμε στείλτε το μήνυμά σας στο info@snfcc.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στα +30 2168091000 (09.00-21.00).