Φωτογραφία από το κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Γενικές ερωτήσεις

 • Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται  τις σχολικές ομάδες προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες για όλες τις σχολικές βαθμίδες.

  Εναλλακτικά, οι σχολικές ομάδες μπορούν να πραγματοποιήσουν ανεξάρτητο σχολικό περίπατο στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ. 

  Τα σχολεία που επισκέπτονται το ΚΠΙΣΝ απογευματινές ώρες ή Σαββατοκύριακα μπορούν να περιηγηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με οδηγό τις Σχολικές Τσάντες. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα

 • Η κράτηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, εδώ.

 • Κάθε σχολικό έτος, το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει στα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ με έως και 4 τμήματα. Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν έως και 25 μαθητές/ήτριες. 

 • Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας τα περισσότερα σχολικά προγράμματα υλοποιούνται προσαρμοσμένα, σε εσωτερικό χώρο. 

 • Η συμμετοχή στα σχολικά προγράμματα είναι ελεύθερη χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχο (ΙΣΝ).

Σχολικοί περίπατοι

 • Οι σχολικοί περίπατοι πραγματοποιούνται κατόπιν κράτησης και μόνον στους εξωτερικούς χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. 

  Η σχολική ομάδα μπορεί να περιηγηθεί με ευθύνη των εκπαιδευτικών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ακόμα, οι μαθητές/ήτριες, κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης, μπορούν να συμμετέχουν σε κάποια σχολική δραστηριότητα με θέμα τις τέχνες, τον χορό, τον αθλητισμό και τις επιστήμες. 

  Η κράτηση για σχολικό περίπατο και δραστηριότητες πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, εδώ.

 • Για το σχολικό έτος 2022-2023 δεν υπάρχει όριο επίσκεψης σχολικών ομάδων για περίπατο στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόσβαση

 • Το ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμο από αυτοκίνητο, ποδήλατο, αστικές συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και του τραμ.

  Για τη στάθμευση σχολικών λεωφορείων και πούλμαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων στο ΚΠΙΣΝ υπάρχει πρόβλεψη στάθμευσης στο Υπαίθριο Πάρκινγκ Λεωφορείων, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Τα σχολικά οχήματα που φτάνουν στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο ελεύθερων σχολικών περιπάτων θα πρέπει σε συνέχεια της αποβίβασης των μαθητών να σταθμεύουν εκτός των εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας πατήστε εδώ.
   

Χώροι Εστίασης

 • Οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν το σνακ από τους χώρους εστίασης που λειτουργούν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, ή μπορούν να φέρουν το δικό τους μπουκάλι νερό και κάποιο σνακ.