Αφαιρετικό εικαστικό με κυματισμούς
29 Ιουνίου 2023

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Κόσμου» του, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρουσιάσει μία σειρά φωτιστικών εγκαταστάσεων (Light Installations) στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το χειμερινό τοπίο, που φωτίζεται και ζωντανεύει μέσα από την κίνηση και την αλληλεπίδραση των επισκεπτών, αποτελεί μια ισχυρή Χριστουγεννιάτικη παράδοση για το Κέντρο Πολιτισμού με ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη μας. Διεθνείς συμμετοχές και μία Ελληνική πρόκειται να φιλοξενηθούν και φέτος στο πλαίσιο αυτού του Φεστιβάλ Φωτός: φωτιστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, ορατές από απόσταση, προορισμένες για έκθεση σε δημόσιο χώρο, συνομιλούν δυναμικά με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία.

Για δεύτερη φορά, προκειμένου για την Ελληνική συμμετοχή, το ΚΠΙΣΝ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα (open call) σε μεμονωμένους καλλιτέχνες ή καλλιτεχνικές ομάδες με έδρα την Ελλάδα, ο οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Φωτός με δικό τους, πρωτότυπο Έργο, που θα παρουσιαστεί στα Φυτεμένα Δώματα του Κέντρου Πολιτισμού στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής των φωτιστικών εγκαταστάσεων για φέτος με θέμα “Gatherings”.

Gatherings: συναντήσεις ανθρώπων

Το Κέντρο Πολιτισμού αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων, ιδεών, πολιτισμών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε φυλής, μακριά από διακρίσεις, συγκεντρώνονται σε όλους του χώρους του, ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, για κάθε περίσταση της ζωής, σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες και με αφορμή τις εκδηλώσεις που προσφέρονται στο ΚΠΙΣΝ καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα Χριστούγεννα το Κέντρο Πολιτισμού φοράει τα γιορτινά του, κάθε γωνιά του είναι φωτεινή για να υποδεχθεί αυτές τις συναντήσεις, τις συναθροίσεις, τις συγκεντρώσεις. Το κοινό, σε μικρά ή μεγάλα σύνολα, με μια μεγάλη εορταστική αφορμή: Gatherings

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την αμοιβή σχεδιασμού, καθώς και τα κατασκευαστικά κόστη του Έργου ανέρχεται στα 35.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Τόσο το στάδιο του σχεδιασμού, όσο και της κατασκευής του Έργου είναι αποκλειστική ευθύνη του καλλιτέχνη/της καλλιτεχνικής ομάδας. Η υποβληθείσα πρόταση θα πρέπει να αφορά σε Έργο που θα παραδοθεί έτοιμο για εγκατάσταση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στα μέσα Νοεμβρίου, βάσει Χρονοδιαγράμματος που θα οριστεί από το Τμήμα Εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ.

Σημειώνεται ότι ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ξεκινά, παραδοσιακά, την 1η Δεκεμβρίου 2023 και εκτείνεται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Αναλυτικές πληροφορίες

Δήλωση συμμετοχής: xmasworld@snfcc.org 

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Προτάσεων: 4 Σεπτεμβρίου 2023, 23.59

*Η πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται από στατική επάρκεια έως 8 Bf.

 

Τη Δευτέρα 28/08 στις 19.00, όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν ή έχουν ήδη καταθέσει πρόταση, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δια ζώσης τις τεχνικές απορίες τους στο Τμήμα των Εγκαταστάσεων και στο Τμήμα Προγραμματισμού & Παραγωγής. Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για τυχόν απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο xmasworld2022@snfcc.org.

Δείτε ακόμα