Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες - Ιούνιος - Εικόνα

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το έτος 2021, ορόσημο για την Ελλάδα, εμπνέεται από ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία μας.

Θα κεντήσουμε προσωπικότητες από τους τομείς της επιστήμης, της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών. Ξεκινώντας από τα υλικά αλλά και τη βασική προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να κεντήσει, θα προχωρήσουμε στην εκμάθηση βασικών τεχνικών κεντήματος που θα χρησιμεύσουν στην ολοκλήρωση του εργοχείρου. Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχων να μυηθεί στο δημιουργικό κόσμο του κεντήματος και να ολοκληρώσει το δικό του κέντημα με μια ιστορική φιγούρα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κεντήσουν κάτι νέο.

Τον Μάιο τιμάμε μία κορυφαία ζωγράφο του 20ου αιώνα, τη Μεξικάνα Φρίντα Κάλο. Μέσα από τη ζωγραφική της, η οποία επηρεάστηκε από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, εξερεύνησε θέματα όπως η ταυτότητα, το φύλο και πολλά άλλα ζητήματα που μας απασχολούν μέχρι και σήμερα. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το έργο της, μετατρέποντας με έναν μοναδικό τρόπο τον πόνο σε έντονα χρώματα πάνω στον καμβά. Η Φρίντα Κάλο αποτελεί έμπνευση παγκοσμίως όχι μόνο για τη τέχνη της αλλά και για τα ιδεώδη της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και της ελευθερίας της έκφρασης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αικατερίνη και Νικολέττα Χριστοπούλου/50 Stitches of Greece

 

Μέσω Zoom

Τετάρτη 19/05
19.00-20.30

Για ενήλικες
Έως 35 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 12/05 στις 12.00

Προτεινόμενα υλικά

 

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Δείτε ακόμα

Πέμπτη 13/05, 18:30

Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ - Μάιος

Περισσότερα

Κυριακή 09/05, 12:00

Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου - Μάιος

Περισσότερα

Σάββατο 15/05, 17:30

Κόμικ: Ήρωες παντός καιρού - Μάιος

Περισσότερα