Members' event: Η αποδοχή του απείρου - Εκδήλωση εξοικείωσης με τον αυτισμό - Εικόνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, την Τρίτη 2 Απριλίου στις 19.00, η liminal, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το TheHappyAct, προσφέρει ένα  εργαστήριο με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον αυτισμό και τη νευροδιαφορετικότητα, τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς που βιώνουν τα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και τους δρόμους συμπερίληψης των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. 

Ομιλητές/ Ομιλήτριες

  • Η Μέλανη Ζαχαριάδη, μαθήτρια, εισάγει τους επισκέπτες στον κόσμο του αυτισμού υπό το πρίσμα της βιωματικής της εμπειρίας.
  • Η Μαρία Καρακασίδου, Συνιδρύτρια του TheHappyAct και Σύμβουλος Προσβασιμότητας  μοιράζεται την τεχνογνωσία της γύρω από τις προσαρμοσμένες ξεναγήσεις για άτομα στο φάσμα του αυτισμού.
  • Ο Χρήστος Καρακασίδης, Ιδρυτής του TheHappyAct και Managing Director αναφέρεται στην αισθητητηριακή προσβασιμότητα, με ποιες δηλαδή συνθήκες τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού μπορούν να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα την καθημερινότητα, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Λίγα λόγια για τον αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σήμερα 1 στα 100 παιδιά εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός είναι μία σύνθετη νευροαναπτυξιακή διαταραχή μέρος της ομάδας των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ASD). Ο όρος «φάσμα» αναφέρεται στο εύρος και την πολυπλοκότητα των εκφράσεων, των προκλήσεων και των δυνατοτήτων, διαφορετικών για κάθε άτομο. Όπως όλοι μας, κάθε άτομο που εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού είναι μοναδικό. Με αυτό το σκεπτικό, το σύμβολο που έχει υιοθετηθεί από τις σχετικές οργανώσεις ανά τον κόσμο είναι το σύμβολο του απείρου, που συμβολίζει τη ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα. 

Οι δράσεις θα συνοδεύονται από ταυτόχρονη διερμηνεία στην ΕΝΓ. 

Τρίτη 02/04, 19.00
Διάρκεια: 90’
Maker Space

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Μόνο για Μέλη

Οι προεγγραφές για τις δράσεις Μελών Απριλίου ξεκινούν την 01/4 στις 12.00

Όλοι οι χώροι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Δείτε ακόμα