Open Air Gigs by SNFCC Youth Council - Εικόνα

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, το SNFCC Youth Council επιμελείται το μουσικό προγραμματισμό στον Πευκώνα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και διοργανώνει τέσσερα Open Air Gigs που αναδεικνύουν ανερχόμενους εκπροσώπους διαφορετικών μουσικών ειδών, από indie folk και γκρούβες, μέχρι παραδοσιακά ακούσματα και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς. Οκτώ διαφορετικά σχήματα έρχονται να γεμίσουν μουσικά τον δημόσιο χώρο, να συστηθούν στο κοινό και να συνυπάρξουν -μια ξεχωριστή συνάντηση δημιουργών, οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν» μεταξύ τους.

Τρίτη 19/12: Hiraeth & Kostas Sidirokastritis Group
Παρασκευή 22/12: Ποζαύλι Duo & Boforia
Παρασκευή 29/12: Yama & Monozim
Παρασκευή 05/01: Billie Kark & Colorgraphs

20.00-22.00 | Πευκώνας

Ελεύθερη είσοδος

 

Τρίτη 19/12: Hiraeth & Kostas Sidirokastritis Group

Από τη Λάρισα έρχεται το indie-folk ντουέτο Hiraeth, βασισμένο στην κιθάρα, τη βιόλα και τις φωνές του. Ξεκίνησαν να παίζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από το 2017, ενώ ως Hiraeth συστήθηκαν ένα χρόνο αργότερα. Κυκλοφόρησαν το single The Wall τον Οκτώβριο του 2019 και μέσα σε ένα χρόνο το πρώτο τους EP, με τον πρώτο τους δίσκο να κυκλοφορεί σύντομα.

Ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός του δρόμου, με βάση την Αθήνα. Η δουλειά του περιλαμβάνει μια μη επιτηδευμένη μίξη μουσικών ειδών, με προσανατολισμό το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό. Το σχήμα που τον συνοδεύει απαρτίζεται από τους Π. Τάκη (τύμπανα) και Χ. Χαραλάμπους (μπάσο).

 

Παρασκευή 22/12: Ποζαύλι Duo & Boforia

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι δύο μουσικοί κυπριακής καταγωγής, οι οποίοι δημιούργησαν το 2017 το σχήμα «Ποζαύλι» και ξεκίνησαν να παίζουν σε μουσικές σκηνές και μαγαζιά της Αθήνας, με μπουζούκι ή ούτι και κιθάρα, αντίστοιχα. Το ρεπερτόριό τους είχε εξαρχής μια διττή κατεύθυνση με τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά, από τη μία, και παραδοσιακά τραγούδια (από Κύπρο, Μικρασία, Αιγαίο κ.α.), από την άλλη. Έχοντας και οι δύο ψαλτικές καταβολές, εστίασαν στις ιδιαίτερες φωνητικές ερμηνείες και στον συνδυασμό των φωνών τους ώστε να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος μικροδιαστηματικός μουσικός κόσμος της Ανατολής. Εκμεταλλευόμενοι την ευελιξία του μινιμαλιστικού τους σχήματος, συνεργάστηκαν κατά καιρούς με διάφορους μουσικούς και φίλους, με πιο πρόσφατη τη συνεργασία τους με την τραγουδίστρια Μαρία Βακάλη. Το μουσικό ντουέτο Boforia δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2023 στην Κρήτη . Ο Γιάννης Λιναρδάκης στο κρητικό λαούτο και η Αυγερινή Γάτση στο πιάνο και στο νέυ, έχοντας αφομοιώσει τον ήχο από την ελληνική παράδοση, τη λαϊκή μουσική - και όχι μόνο- ερμηνεύουν με έναν αρκετά ελεύθερο στην απόδοση τρόπο που αφήνει χώρο για αυτοσχεδιασμό, προσθήκη ή και αφαίρεση αρμονίας διατηρώντας τον πρωτεύοντα στίχο και ρυθμό.

Παρασκευή 29/12: Yama & Monozim     

Γλυκόπιοτα synths, jazz κιθαριστικές συγχορδίες και λουλούδια! Αυτή είναι τα συστατικά της μουσικής συνταγής του Αθηναϊκού indie pop duo των Yama. Με εναρκτήριο έναυσμα το 2019, οι δύο φίλοι, Γιάννης και Μανώλης (εξ'ου και το όνομα του συγκροτήματος), μπήκαν στην δημιουργική διαδικασία, μόλις στην ηλικία των 20 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα το ντεμπούτο album τους "Λουλούδια στο Μπαλκόνι", μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- τα υπερεπιτυχημένα singles "10 Ταχύτητες" και "Τι Να Κάνω;". Με επιρροές που ξεκινούν από τους Mac DeMarco και Dominic Fike και φτάνουν μέχρι τον Φοίβο Δεληβοριά, το duo συνεχίζει την πορεία του, με σαρωτικές συναυλίες ανά την Ελλάδα, αλλά και την πρόσφατη ολοκλήρωση του νέου -δεύτερου σε σειρά- full album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Ο Monozim είναι η ελληνόφωνη ανάσα στην ανεξάρτητη funk σκηνή της Αθήνας. Αναλαμβάνει τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την παραγωγή και τους στίχους μόνος του, προσφέροντάς μας νοσταλγικούς, χορευτικούς ήχους, στη σύγχρονη εποχή.

 

Παρασκευή 05/01: Billie Kark & Colorgraphs

Η Billie Kark είναι καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα. Άρχισε να γράφει τη δική της μουσική κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ψάχνοντας έναν τρόπο να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Το μουσικό της όραμα είναι να αφήνει το μυαλό της ελεύθερο να δημιουργεί συνδυασμούς ασυνήθιστους, πέρα από τα κουτάκια στα οποία κάποιες φορές άθελά μας μπαίνουμε. Της αρέσει να πειραματίζεται με ενδογενείς ήχους και η μουσική της περιγράφεται ως μελωδική ηλεκτρονική, με επιρροές από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια.

Colorgraphs αποκαλείται το μουσικό project της Σήλιας Τσιούφη, τοποθετημένο στο αθηναϊκό τερέν. Ξεκινώντας μια διαδρομή το 2012 από υπνοδωμάτια και σαλόνια, ωριμάζοντας στο στούντιο της Sonic Playground με το ντεμπούτο δίσκο G R A D I E N T S και σε διαφορετικά live stages της Αθήνας μέσω της έκθεσης – συνύπαρξης – εναλλαγής και αλλαγής, καταλήγει σε ένα παιχνίδι για τέσσερις.  Μπάσο, ρυθμός, synths, και φωνές. Η πειραματική αυτή περίοδος αγκαλιάζει soul και dance στοιχεία, με στόχο την κίνηση, μουσική και σωματική.
 

Δείτε ακόμα