Εικαστικό για τις παραστάσεις του Καραγκιόζη που θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ

Τον Ιούλιο, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ και ζωντανεύουν μια σειρά εκλεκτών έργων από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους. Οι φιγούρες και τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για αυτές τις παραστάσεις από τον καραγκιοζοπαίκτη, ζωγράφο και φιγουροποιό Γιάννη Παπαδόπουλο – Γιουβάν.

Μη χάσετε την τρίτη και τελευταία παράσταση του Ιουλίου, την Κυριακή 26/07 στις 21.00. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

 

Ο Ήρωας Μέγας Αλέξανδρος και ο Κατηραμένος Όφις (Κυριακή 12/07)

Το θρυλικό έργο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, ίσως και το παλαιότερο στο ρεπερτόριο, με ρίζες στους μύθους της Ανατολής, στην παράδοση του δρακοκτόνου Άι Γιώργη και στη «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου». Παρουσιάζεται στην πλήρη μορφή του, όπως παιζόταν κατά τη δεκαετία του 1930.

Η απαγωγή από το Σεράι και ο Καραγκιόζης στη Ζούγκλα (Κυριακή 19/07)

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις στην ιστορία του Καραγκιόζη, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στα χρυσά χρόνια του Θεάτρου Σκιών, και συνδυάζει την κωμωδία μυστηρίου με την εξωτική περιπέτεια στα βάθη της ανεξερεύνητης Αφρικής.

Ο Πύργος του Μυστηρίου και ο Τρομερός Λυκάνθρωπος (Κυριακή 26/07)

Η ξεχασμένη αυτή προπολεμική κωμωδία, που ενθουσίασε το κοινό της τότε εποχής, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αφού το σενάριο αναφέρεται σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο ιό που απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση, και βάζει τον Καραγκιόζη σε μια απίστευτη περιπέτεια!

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Άθως Δανέλλης, Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.

 

Κυριακή 12, 19, 26/07 | 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 3€

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.

Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα. Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 5 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Για την ασφάλειά σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από τον χώρο της εκδήλωσης.

 

Σημεία προπώλησης:

  • ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)
  • τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Η προαγορά εισιτηρίων, είτε ηλεκτρονικά είτε από τα ταμεία της ΕΛΣ, είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

Δείτε ακόμα

Πέμπτη 02/07, 21:00

#snfccAtHome: music Ο Vassilikos LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα

Πέμπτη 09/07, 21:00

#snfccAtHome: music Ο Φοίβος Δεληβοριάς LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα