June & July enjoy the outdoors with us - Εικόνα
09 Ιουνίου 2017

Το καλοκαίρι έφτασε, τα σχολεία τελειώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας καλεί να βγούμε έξω! Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα Πανοραμικά Σκαλιά, το Κανάλι και η Αγορά είναι μερικοί μόνο από τους εξωτερικούς χώρους όπου ξεδιπλώνεται το πολυδιάστατο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ: Aθλητικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές και πολλή μουσική.

Ο Ιούνιος ξεκινά με τη δεύτερη πράξη της ενότητας Microclimata στην Αγορά, η οποία θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα στο Μονοπάτι του Φάρου, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε απροσδοκητα ηχοτόπια. Τα Music Escapades επιστρέφουν για δυο δυναμικές μουσικές αποδράσεις, με τον Κωνσταντίνο Βήτα τον Ιούνιο και με τον Theodore τον Ιούλιο. Ακόμα, στις αρχές του Ιουνίου,

η Αθηναϊκή μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» θα μας ταξιδέψει σε παλιές εποχές μέσα από μια ιδιαίτερη συναυλία, ενώ αυτόν τον μήνα επανέρχεται το El Sistema Greece, με καλεσμένη τη διάσημη σοπράνο Joey DiDonato που θα αποδείξει ότι στη μουσική αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Τον Ιούλιο, στο Ξέφωτο γιορτάζει η νεανική δημιουργικότητα, καθώς το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί το Schoolwave, το φεστιβάλ που εδώ και 12 χρόνια δίνει την ευκαιρία σε νεανικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους.

Εκτός από τις πολλές μουσικές επιλογές, το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ επιστρέφει και η υπαίθρια κινηματογραφική ενότητα Park Your Cinema! Τον Ιούνιο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δυο ταινίες του μετρ του σασπένς Alfred Hitchcock, ενώ τον Ιούλιο το κλίμα γίνεται πιο ρομαντικό, με κομεντί από τη χρυσή εποχή του αμερικάνικου σινεμά.

Παράλληλα, τον Ιούνιο το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται για πρώτη φορά το Ιβηροαμερικανικο Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις - ΛΕA, το οποίο προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας.

Για μια εβδομάδα τον Ιούνιο (18-25/6), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποδέχεται το μεγάλο φεστιβάλ του καλοκαιριού που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τέλος, μέσα στον Ιούνιο θα λειτουργούν τέσσερις χώροι εστίασης του ΚΠΙΣΝ, στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το SNFCC Store!

Και αυτούς τους μήνες, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να συμμετέχουν καθημερινά στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιουνίου-Ιουλίου πατήστε εδώ.

SUMMER NOSTOS FESTIVAL

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

18-25.06.2017

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με ελεύθερη είσοδο για όλους. Απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων, και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών.

To SNFestival, για μια εβδομάδα κάθε Ιούνιο, μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στα καλοκαίρια που αγαπήσαμε, και με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τις μελωδίες, τις ιστορίες και τα γέλια, την άσκηση και το παιχνίδι, να κάνουμε κάθε καλοκαίρι ξεχωριστό!

Οι βασικοί προγραμματικοί άξονες του φεστιβάλ είναι η μουσική, ο χορός, ο αθλητισμός, οι ανοιχτές συζητήσεις, οι τέχνες και η αρχιτεκτονική, τα προγράμματα για παιδιά και οικογένειες, ενώ το πρόγραμμα πλαισιώνεται από επιπλέον δράσεις, όπως προβολές, ξεναγήσεις και δημιουργικά happenings για όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων επιμελείται η ομάδα του ΙΣΝ σε συνεργασία με διεθνούς εμβέλειας συμβούλους, ειδικούς στον εκάστοτε τομέα.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και πραγματοποιείται στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταξύ 18-25 Ιουνίου.

www.SNFestival.org

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

 
Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

Το θερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 - 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 - 22.00.

Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ μέσα στον Ιούνιο θα λειτουργήσουν άμεσα τέσσερα σημεία εστίασης: Στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στον Φάρο και στο Πάρκο. Επιπλέον, λειτουργούν και κινητά σημεία εστίασης στους εξωτερικούς χώρους.

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ εκτός από το Ξέφωτο, τον Λαβύρινθο και τους παιδότοπους. Θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του και να μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου.

Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

Βάσει της σχετικής οδηγίας της πλατινένιας περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED που έχει κατακτήσει το ΚΠΙΣΝ, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε απόσταση 8μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Για πληροφορίες πρόσβασης, πατήστε εδώ.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Δείτε ακόμα

Δευτέρα 31/08, 19:30

Λέσχη Ανάγνωσης: Ο Μάγος του Τζων Φώουλς

Περισσότερα