Παραβάσεις live: Ανακοίνωση ΚΠΙΣΝ - Εικόνα
13 Μαΐου 2020

Ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους η ζωντανή αναμετάδοση της ερμηνείας από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Γιάννη Κλίνη του έργου 4.48 Ψύχωση της Σάρα Κέιν.

Στη θέση τους, οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά ερμηνεύουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, την Κυριακή 17 Μαΐου στις 20.30, σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), χωρίς την παρουσία κοινού.

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ.

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα, εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και επικοινωνία, στο πλαίσιο της πολύπλοκης σχέσης μητέρας και παιδιού.

Δύο σημαντικές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου, γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους, σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Καραντζάς
Ερμηνεύουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ελίνα Ρίζου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος

 

To μυθιστόρημα Η Κασσάνδρα και ο Λύκος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Το ΚΠΙΣΝ ευχαριστεί θερμά τις εκδόσεις Καστανιώτη για τη χρήση του μυθιστορήματος για την παράσταση και για τη διαδικτυακή μετάδοση.

 

Παρακολουθήστε τις Παραβάσεις ζωντανά στο snfcc.org/karapanou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Κυριακή 17/05 στις 20.30.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 17/05, 20:30

Ακύρωση: #snfccAtHome Παραβάσεις: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Γιάννης Κλίνης ερμηνεύουν το έργο της Σάρα Κέιν 4.48 Ψύχωση live από το ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα

Κυριακή 17/05, 20:30

#snfccAtHome: Παραβάσεις live, Η Κασσάνδρα και ο Λύκος την Κυριακή 17/05 στις 20.30

Περισσότερα