Βιώσιμη κινητικότητα - Εικόνα

Για το ΚΠΙΣΝ, η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί σταθερό στόχο με κύριο όχημα την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας.

 

Ποδήλατα

 • Στο ΚΠΙΣΝ έχει δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 2,5 χιλιομέτρων συνδεδεμένος με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Δήμου Καλλιθέας και τον μητροπολιτικό ποδηλατόδρομο της Αθήνας.
 • Σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ υπάρχουν ασφαλείς θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου για τα άτομα που προτιμούν το ποδήλατο για τη μετακίνησή τους.
 • Το 2017 πραγματοποιήσαμε πλήθος ελεύθερων για το κοινό δράσεων με κεντρικό θέμα το ποδήλατο: από σεμινάρια και εργαστήρια μέχρι μαθήματα ποδηλασίας για παιδιά και ενήλικες και από ποδηλατοδρομίες μέχρι δωρεάν ελέγχους ποδηλάτων.
 • Τον Μάρτιο του 2017 εγκαινιάστηκε η υπηρεσία ενοικίασης 75 ποδηλάτων για ενήλικες και παιδιά. Τα ποδήλατά μας χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 38.000 φορές μέσα στο 2017.

Περισσότερα για τα Ποδήλατα στο ΚΠΙΣΝ

Πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ

 • Το 2017 λειτούργησε δωρεάν shuttle bus, εκτελώντας το δρομολόγιο Σύνταγμα – Συγγρού-Φιξ – ΚΠΙΣΝ, εξυπηρετώντας 90.000 επιβάτες.
 • Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ δημιουργήθηκε στάση λεωφορείου εντός του ΚΠΙΣΝ, εξυπηρετώντας πιλοτικά την εποχιακή γραμμή Χ80.
 • Μέσα στο 2017 χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας. Η μελέτη περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων στις περιφερειακές οδούς του ΚΠΙΣΝ, καθώς επίσης και πολλές βελτιώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μεταξύ άλλων προβλέπονται:
  - Τροποποιήσεις δρομολογίων στις γραμμές του ΟΑΣΑ 910, 860, Χ80, ώστε να περνούν μέσα από το ΚΠΙΣΝ, όπως και δημιουργία νέας γραμμής Σταθμός Μετρό Φιξ – ΚΠΙΣΝ.
  - Παρεμβάσεις στις οδούς Πεισιστράτου, Ναυάρχου Βότση, Φιλίππου, Ευριπίδου, Λυσικράτους και Ισμήνης γύρω από το ΚΠΙΣΝ.

Για την εύκολη και δωρεάν πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ, δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια του Shuttle Bus