Γνωρίζω την Αναπηρία μέσω του Αθλητισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και από σχολεία ειδικής αγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά παραολυμπιακά αγωνίσματα, να παίξουν και να συναναστραφούν αθλητές με αναπηρία.

Μάθετε Περισσότερα

Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση

Με κοινό στόχο την ενεργοποίηση των σχολικών ομάδων στο θέμα της βιωσιμότητας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το JA Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν σε ακόμη περισσότερους/ες μαθητές/ήτριες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες, δεξιότητες και ταλέντα.

Μάθετε περισσότερα

SNFCC Class

Tο ΚΠΙΣΝ, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να είναι δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen), είτε μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα.

Μάθετε περισσότερα

Σχολικοί Περίπατοι

Το πρόγραμμα των Σχολικών Περίπατων στο ΚΠΙΣΝ δεν είναι διαθέσιμο την τρέχουσα περίοδο, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δίνει τη δυνατότητα σε σχολικά τμήματα να πραγματοποιήσουν τον σχολικό τους περίπατο εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Μάθετε περισσότερα

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ταξιδεύουν στην σχολική τάξη και προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη ιδέες και έννοιες-σταθμούς από τον χώρο της τέχνης, της βιωσιμότητας και του δημόσιου χώρου.

Μάθετε περισσότερα

Σχολικά προγράμματα

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά και τους μαθητές με ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μάθετε περισσότερα

Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ

Τα προγράμματα περιήγησης ‘Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ’ δεν είναι διαθέσιμα την τρέχουσα περίοδο, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 

Μάθετε περισσότερα

Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ 2020-2021 | Ο χάρτης των σχολείων

Δίπλα στη σχολική κοινότητα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Εκπαιδευτικοί από κάθε σημείο της Ελλάδας αξιοποίησαν τις εκπαιδευτικές εμπειρίες που προσέφερε το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια του ακαδημ. έτους  2020-2021. Κάθε ένα από τα σχολεία που συμμετείχαν στις ψηφιακές δράσεις του ΚΠΙΣΝ, απεικονίζεται στον χάρτη. Στόχος μας είναι τα σημεία του να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, ενδυναμώνοντας τη σχέση της σχολικής κοινότητας με το ΚΠΙΣΝ.

Δείτε τον Χάρτη