Σχολικά προγράμματα

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά και τους μαθητές με ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μάθετε περισσότερα

Σχολικά Προγράμματα για την εικαστική εγκατάσταση Maman

Τα σχολικά προγράμματα με θέμα το γλυπτό “Maman” της Louise Bourgeois στο ΚΠΙΣΝ αντλούν έμπνευση από τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα που διατρέχει το συνολικό έργο της καλλιτέχνιδας.

Περισσότερα

Γνωρίζω τον Αυτισμό μέσω του Αθλητισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου), μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και από σχολεία ειδικής αγωγής θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν βιωματικά με το μήνυμα της συμπερίληψης, της ισοτιμίας και των ίσων ευκαιριών. Μέσα από τέσσερις διασκεδαστικές δραστηριότητες, όλα τα παιδιά, με αυτισμό και μη, θα δοκιμάσουν προσαρμοσμένα αθλήματα, θα χορέψουν και θα ψυχαγωγηθούν παρέα. 

Περισσότερα

Σχολικές Δραστηριότητες στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ καλούν τους μαθητές και τις μαθήτρες στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να πάρουν μέρος σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

Το σχολικό τμήμα που το επιθυμεί μπορεί να κάνει κράτηση σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες σύντομης διάρκειας οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά μεταξύ 09.00 – 12.30.

Περισσότερα

Σχολικοί Περίπατοι

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δίνει τη δυνατότητα σε σχολικά τμήματα να πραγματοποιήσουν τον σχολικό τους περίπατο εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Μάθετε περισσότερα

Η μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Ο αρχιτέκτονας Renzo Piano δανείστηκε την αρχαιοελληνική έννοια της Αγοράς ως χώρο συνάθροισης στον οποίο μπορεί κάθε άτομο να νιώσει μέλος μιας κοινότητας, και τη μετουσίωσε στο ΚΠΙΣΝ. H Αγορά του ΚΠΙΣΝ είναι ενας τόπος ανοιχτός, χώρος συνάθροισης, διάδρασης και αυθεντικής εμπειρίας.

Μάθετε Περισσότερα

Νέα

Μάθετε περισσότερα για τις νέες πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις συνεργασίες των Σχολείων στο ΚΠΙΣΝ.

Μάθετε περισσότερα

SNFCC Class

Tο ΚΠΙΣΝ, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να είναι δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen), είτε μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα.

Μάθετε περισσότερα

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ταξιδεύουν στην σχολική τάξη και προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη ιδέες και έννοιες-σταθμούς από τον χώρο της τέχνης, της βιωσιμότητας και του δημόσιου χώρου.

Μάθετε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό

Ανακαλύψτε εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του #snfccAtHome: αγαπημένα σχολικά προγράμματα και εργαστήρια του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύουν μέσα από την οθόνη!

Μάθετε περισσότερα

Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ

Τα προγράμματα περιήγησης ‘Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ’ δεν είναι διαθέσιμα την τρέχουσα περίοδο, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 

Μάθετε περισσότερα