Screening: Flower  - Εικόνα

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει, σε πρώτη πανελλήνια προβολή και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative, την πρώτη ανεξάρτητη παραγωγή της διεθνούς φήμης μπαλαρίνας Μίστι Κόουπλαντ Flower. Η μικρού μήκους ταινία (διαρκεί 28’) προβλήθηκε στο Tribeca Film Festival στις αρχές του καλοκαιριού και, στη συνέχεια, στο Lincoln Center for the Performing Arts στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών “Summer for the City”.

Η ταινία εστιάζει στη στεγαστική κρίση στην περιοχή του San Francisco Bay. Η Ρόουζ (Μίστι Κόουπλαντ) είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία αναγκάστηκε να βάλει τα όνειρά της σε αναμονή καθώς φροντίζει την άρρωστη μητέρα της, Γκλόρια, η οποία έχει άνοια. Καθώς η Ρόουζ παλεύει να κρατήσει μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, παρακολουθεί τη γειτονιά γύρω της να αργοσβήνει -όπως η μνήμη της μητέρας της- έως ότου ο μυστηριώδης Στέρλινγκ φέρνει στο προσκήνιο την κουλτούρα της κοινότητας και τη δύναμη της ενότητας, δίνοντας στη Ρόουζ μια νέα ελπίδα για το μέλλον.

Το Flower αποτελεί μια καθηλωτική σπουδή στην αφήγηση της κίνησης, αναδεικνύοντας τη διαγενεακή ισότητα στην κοινότητα του Oakland της Καλιφόρνια, με πρωτότυπη μουσική από τον βραβευμένο με Grammy, Ραφαέλ Σααντίκ. 

Σκηνοθεσία: Lauren Finerman
Παραγωγή: Leyla Fayyaz, Misty Copeland
Διάρκεια: 28’

Σάββατο 09/09, 20.30
ΞΕΦΩΤΟ
Είσοδος Ελεύθερη

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
 

Δείτε ακόμα