Antonis Martsakis - Andonis Foniadakis - Εικόνα

Λίγο πριν βραδιάσει, αλλά και μόλις ξημερώσει, στα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το σώμα συνδέεται με τον νου με ασκήσεις διαλογισμού και μαθήματα Hatha Yoga με τον δάσκαλο Yoga, Γιάννη Γιαπλέ. 

Η σελήνη σχετίζεται με το υγρό στοιχείο και με τον ψυχικό μας κόσμο. Το στοιχείο του νερού αντιπροσωπεύει και το δεύτερο ενεργειακό μας κέντρο/ chakra, tο Swadhisthana που βρίσκεται στην περιοχή του υπογαστρίου. 

Ένα άλλο ενεργειακό κέντρο του σώματός μας που λειτουργεί ως σύζυγο με το Swadhisthana είναι το Ajna (το έκτο ενεργειακό κέντρο ή το δεύτερο αν αριθμήσουμε από το κεφάλι). Η εμπειρία της φύσης που εξισορροπεί αυτό το κέντρο είναι η ενατένιση του έναστρου ουρανού. 

Μέσα από το Ajna βιώνουμε την βασική μας ύπαρξη, την πνευματική καταβολή του Εαυτού μας. Μέσα από το Swadhisthana βιώνουμε την ύπαρξή μας ως προσωπικότητες, με τους συσχετισμούς που κάνουμε στον υλικό μας κόσμο. 

Η συζυγία αυτών των δύο κέντρων μας βοηθά να εξισορροπήσουμε την  πνευματική μας με την υλική μας υπόσταση. Να κατανοήσουμε την προσωπική μας ύπαρξη μέσα στην ευρύτερη ύπαρξη.  Να αποδεχτούμε τους εαυτούς μας και το ευρύτερο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, να συνυπαρξουμε αρμονικά, καθοδηγούμενοι από μια προσωπική ηθική που πηγάζει από την πνευματικότητά μας (Ajna) και εκφράζεται μέσα από την εκδήλωση της προσωπικότητάς μας (Swadhisthana).

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος, το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου μέσα στον έναστρο, καλοκαιρινό ουρανό είναι μια υπέροχη ευκαιρία που μας δίνει η φύση να αισθανθούμε την εμπειρία της σύζευξης αυτών των δύο κέντρων.  

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γιάννης Γιαπλές, Δάσκαλος Yoga

Τρίτη 01/08, 20.30-21.10
Νότια Μονοπάτια

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας 
Έως 50 συμμετοχές

Για ενήλικες που ενδιαφέρονται να βιώσουν μια διαδικασία διαλογισμού

Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες είναι απαραίτητο να φέρουν τα δικά τους στρώματα. Συστήνεται να φοράνε άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους αντικουνουπικό. 

Δείτε ακόμα